Haberler

Baü'de Moleküler Biyoloji Laboratuvarı Açıldı

Balıkesir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü bünyesinde laboratuvar açıldı.

Balıkesir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü bünyesinde laboratuvar açıldı.

Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü bünyesinde Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle kurulan uygulama laboratuvarı törenle hizmete açıldı. Fen Edebiyat Fakültesi'ndeki açılışa Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Rektör Prof. Dr. Mahir Alkan, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Ekrem Özşen ile öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Açılış programının başında Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Serap Doğan bir sunum yaparak, bölümün kuruluşu ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Teke de, laboratuvarlı bölümlerin kurulması zor bölümler olduğunu dile getirerek, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencilerinin laboratuvar imkanları açısından şanslı olduklarını söyledi.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Ekrem Özşen ise, kurum olarak üniversite ile işbirliği içerisinde olmaktan ve önemli projeleri desteklemekten duydukları memnuniyeti ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Mahir Alkan da yaptığı konuşmada, kurulan laboratuvarla Türkiye'nin en güzel ve donanımlı moleküler biyoloji ve genetik bölümlerinden birisinin üniversiteye kazandırıldığını vurguladı. Rektör Alkan, projenin desteklenmesi ve laboratuvarın kuruluş sürecinde verdikleri destek dolayısıyla Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'a, Güney Marmara Kalkınma Ajansı ve öğretim elemanlarına teşekkürlerini sundu.

Vali Ahmet Turhan, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünün ilk öğrencilerini tercihleri dolayısıyla tebrik etti. Vali Turhan, Balıkesir Üniversitesi'nin ülkemizin güçlü üniversiteleri arasında yer aldığını vurgularken, itibarını ve etkisini günden güne arttırdığını söyledi. Üniversite-sanayi, merkezi ve yerel yönetimler arasındaki işbirliğinin altını çizen Vali Turhan, Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın yenilenebilir enerji konusunda hazırladığı 9 milyon 600 bin avroluk projede üniversitenin faal rol üstleneceğini sözlerine ekledi.

Açılış, kurulan laboratuvarların gezilmesinin ardından verilen kokteylle sona erdi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mahir Alkan Marmara Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title