Haberler

Batman Belediye Başkanlarının Zimmet Davası Düştü

Güncelleme:

Van depreminde toplanan yardım malzemelerinin belgesiz gönderilmesi nedeniyle Batman Belediyesi yöneticilerine açılan dava düştü.

Eski başkanlara beraat!

İçişleri Bakanlığı, Vanlı depremzedelere yardım yapan Batman Belediyesi hakkında, 'Depremzedelerden imza alınmadığı gerekçesiyle', zimmet davası açmıştı.

Dönemin Belediye Başkan Vekili ve önceki yöneticiler hakkında gönderilen malzemeler ile ilgili gerekli resmi evrakların tutulmadığı gerekçesiyle, Belediye Eski Başkanları Nejdet Atalay, Hüseyin Kalkan, Serhat Temel ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Sarıpınar hakkında dava açılmıştı.

Önceki gün görülen davanın duruşmasında zimmet davası nedeniyle tutuksuz yargılanan 4 kişi hakkında beraat kararı verildi.

Davada, eski başkanlar Atalay ve Kalkan'ın görevde olmamalarına rağmen kendilerinin de sorumlu tutulduğu ve davaya dahil edildikleri, ancak dünkü mahkeme ile beraat ettikleri öğrenildi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

İçişleri Bakanlığı Hüseyin Kalkan Nejdet Atalay Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title