Haberler

Batman'da Taş Kemer, Bakımsızlık Nedeniyle Bozuldu

Güncelleme:

Batman'ın sembollerinden biri haline gelen Cumhuriyet Meydanındaki taş kemer, ilgisizlik ve bakımsızlık nedeniyle bozuldu.

7 yıllık taş kemer bakımsızlıktan tarihi eser gibi görünüyor.
2007 yılında dönemin Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan zamanında yaptırılan taş kemer, bakımsızlıktan dolayı harabeye döndü.
Cumhuriyet meydanında bulunan taş kemer, kentte gösteri ve miting alanları için kullanılıyor. Batmanın sembollerinden biri haline gelen taş kemer, yıllara dayanamayarak eskidi. Taşları dökülen ve harabeye dönen taş kemerin tadilata alınmasını isteyen esnaflar "karoları dökülmüş, taşları da zamanla dökülerek harabeye döndü. Kenarında yağmur suları birikiyor. Taş kemer batmanın sembollerinden biridir. 2007 yılından beri Batmanda hem kentin görünümüne estetik bir görüntü katıyor hem de gösteri ve mitinglerde toplanma alanı olarak kullanılıyor. Taş kemere bakım yapılmasını ve tadilata alınmasını istiyoruz" dediler.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Hüseyin Kalkan Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title