Haberler

Batı Akdeniz'de 692 Bin 590 Öğrenci Karne Aldı

İlköğretim ve ortaöğretimde 2011-2012 eğitim ve öğretim dönemi birinci dönemi, karne dağıtımı ile son buldu.

İlköğretim ve ortaöğretimde 2011-2012 eğitim ve öğretim dönemi birinci dönemi, karne dağıtımı ile son buldu. Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Karakaş, Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş ve çok sayıda davetli, İnönü İlköğretim Okulu'nda düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı.

Protokol, 4-A sınıfı öğrencilerinin karnelerini ve takdir belgelerini verdi. Ankara'da düzenlenen atletizm şampiyonasında kros birincisi olan 5-B sınıfı öğrencisi Serdar Kilit karnesini, madalyaları ile birlikte aldı. Vali Yardımcısı Turan Eren, genç sporcuyu tebrik etti.

Öğrencilere karnelerini sırayla dağıtan protokole, şiir sürprizi yapıldı. 4-A sınıfı öğrencisi Fatih Fındık, 'Karne Günü Sevilmez mi' adlı şiirini okudu. Karne ve takdir belgelerini almanın mutluluğunu yaşayan öğrenciler, arkadaşlarına sarılarak sevinçlerini paylaştı. Batı Akdeniz illerinde 897 okulda 21 bin 483 öğretmenin görev yaptığını belirten Vali Yardımcısı Eren, "Bugün 672 bin 590 öğrenci karnesini alarak, tatile çıkıcak. 15 gün süresince dinlenecekler. Tüm öğrencilerin iyi dinlenmesini ve ikinci yarı yıla dinç başlamalarını temenni ediyorum. Karneleri hayırlı olsun" dedi.

Öğrencilerle birlikte karne günü fotoğrafı çektiren protokol üyeleri, öğretmenler odasında dinlendi. Burada çocuklar gitar, darbuka ve klarnet ile mini konser verdi. Törenlerin ardından karnelereni alan çocuklar, okul bahçesinde kendilerini bekleyen ailelerinin yanına koştu. Sevinçlerini anne ve babalarıyla paylaşan çocuklar, evlerinin yolunu tuttu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Antalya Eğitim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title