Haberler

Başkent Zabıtasından Tüketici Hakları Sempozyumu

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Abdurrahman Karabudak, “Amacımız asla ceza yazmak değil. Biz insanları doğru yola kanalize ederek, haklarını almalarını sağlamak istiyoruz” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Abdurrahman Karabudak, "Amacımız asla ceza yazmak değil. Biz insanları doğru yola kanalize ederek, haklarını almalarını sağlamak istiyoruz" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Abdurrahman Karabudak, Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ile Zabıta Teşkilatı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince düzenlenen "Yerel Yönetimlerde Tüketici Haklarının Yeri" konulu sempozyumda konuştu. Tüketici haklarına verilen önemin Osmanlı'dan gelen bir gelenek olduğunu hatırlatan Karabudak, Zabıta Teşkilatınca Ankara'da gerçekleştirilen uygulamaları anlattı.

"Amacımız asla ceza yazmak değil, biz insanları doğru yola kanalize ederek, haklarını almalarını sağlamak istiyoruz"

İnsanları doğru yola kanalize ederek, haklarını almalarını sağlamaya çalıştıklarını kaydeden Karabudak, "Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Tüketici Hakları Denetim Merkez Amirliğimiz, 10.08.2015 tarihinde fiilen kurulmuştur. Amirliğimiz o günden itibaren tüketici hakları alanında yapmış olduğu çalışmalarla halkımıza hizmet veriyor. Amacımız asla ceza yazmak değil. Biz insanları doğru yola kanalize ederek, haklarını almalarını sağlamak istiyoruz. Çalışmalarımızla ve yaptığımız işbirlikleriyle farkındalığımızı ortaya koymak zorundayız. Bunu da en iyi şekilde hep birlikte yapabiliriz" şeklinde konuştu.

Karabudak, zabıtanın varlığını ve tüketici hakları konusundaki rolünü en etkin şekilde hissettirebilmesi için sosyal medya dahil her türlü aracı en etkin şekilde kullanması gerektiğini ve bu yönde çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.

Tüketiciyi Koruma ve Dayanışma Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hamil Nazik ise katılımcılara, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun konusunda ayrıntılı bilgi verdi.

İstanbul Zabıtası Tüketici Hakları Birimi Amiri Sinan Kalender ve Ordu Zabıtası Tüketici Hakları Birimi Amiri Kadir Temel de illerinde, tüketici haklarının korunması yönünde gerçekleştirdikleri faaliyetleri örnekleriyle anlattı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

MEB ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ 2024 | Öğretmen ataması yapılacak mı? Branş dağılımı belli oldu mu? 1 Mayıs'ta yollar kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda alternatif yol güzergahları neler? 1 Mayıs Çarşamba hangi yollar açık? Lila Kağıt halka arz hangi bankalarda var, kaç lot dağıtacak? Lila Kağıt Halka arz fiyatı ne kadar? 2024 Simit Fiyatları: İstanbul ve Ankara'da Simit Ne Kadar? Nihal Candan tekrar cezaevine girecek mi? Nihal Candan yeniden içeri mi giriyor? Sedef Şahin kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sedef Şahin kaç yaşında, nereli? Sedef Şahin biyografisi! 1 Mayıs'ta borsalar kapalı mı? #128176 1 Mayıs'ta borsada işlem yapılıyor mu? 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: İşçi ve Emekçiler Bayramı anlamlı, uzun-kısa mesajlar! 1 Mayıs'ta EGO ücretsiz mi, otobüsler bedava mı? Ankara'da 1 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title