Haberler

Başkan Uysal, Dutlubahçe Kreş ve Gündüz Bakımevi'ni Ziyaret Etti

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, eğitim ve öğretim yaz ayında da devam ettiği Dutlubahçe Kreş ve Gündüz Bakımevi’ni ziyaret etti.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, eğitim ve öğretim yaz ayında da devam ettiği Dutlubahçe Kreş ve Gündüz Bakımevi'ni ziyaret etti. Uysal, Dutlulubahçe Kreşi'nde 'Venüs' sınıfının konuğu oldu. Minik bir sandalyeye oturup çocuklarla sohbet eden Başkan Uysal, çocukları şekerden uzak tutmak için sıraladığı gerekçelere karşı aldığı cevaplar nedeniyle zor ama keyifli dakikalar yaşadı.

Dutlubahçe kreşinin minik öğrencileri Başkan Uysal'ın bir daha ki gelişinde şeker getirmesini istedi. Çocukların şeker tercihini değiştirmek için zararlarını anlatan Başkan Uysal, "Şeker yersek dişlerimiz çabuk çürür" dedi ancak çocuklardan gelen cevap büyüklerin gülümsemesini sağladı. Minikler, Ümit Uysal'ın bu ikna çabasına "Biz de yemeyiz, emeriz" şeklinde karşılık verdi. Çocukların hep bir ağızdan söylediği şarkılara da eşlik eden Uysal, "Kreşinizde ne olmasını istiyorsunuz Başkan Amcanıza, istediğiniz zaman gelip söyleyebilirsiniz. İçinizde okuma yazmayı yeni yeni öğrenmeye başlayanlar varsa bana mektupta yazabilir" diyerek sınıftan ayrıldı.

Yüzde 20'si ücretsiz

Başkan Uysal'ın ziyaret ettiği Dutlubahçe Kreş ve Gündüz Bakımevi Ocak 2015'te hizmete girdi. Gezegen isimleri verilen 5 dersliği bulunan kreş 100 öğrenci kapasitesine sahip. Kreşten sosyo-ekonomik durumu Belediye yönetimince oluşturulan kurul kararıyla belirlenen 20 çocuk ücretsiz faydalanıyor.

Kreşlerin sayısı şimdilik 4

Muratpaşa Belediyesi, Çağlayan, Dutlubahçe, Ermenek ve Konuksever mahallerinde olmak üzere 4 kreşe sahip. Kreşlerde 36 - 72 ay arası çocuklara okul öncesi eğitim veriliyor. Doğum tarihlerine göre yaş gruplarına ayrılan sınıflarda, çocuklara kendi yaş ve gelişim özelliklerine uygun eğitim programı uygulanıyor. Muratpaşa Belediyesi kreşlerinde eğitim programları MEB Okul Öncesi Eğitim Genel Müdürlüğü'nün oluşturduğu programlar esas alınarak hazırlanıyor. Kreşlerde Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, kendine güvenen, problem çözebilen, sosyal ve iletişim becerilerine sahip, çevresine saygılı, hoşgörülü, sorumluluk bilincine sahip, yaratıcı, araştırmacı, bağımsız düşünebilen çocuklar yetiştirmek ve onları ilköğretime hazırlamak amaçlanıyor. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ümit Uysal Muratpaşa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title