Haberler

Başkan Kale'den İkinci Baharda Tarihe Yolculuk Projesi

İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, ilçe genelinde bulunan 65 yaş ve üstü vatandaşlara yönelik hazırladığı ‘İkinci Baharda Tarihe Yolculuk’ projesini hayata geçirdi.

İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, ilçe genelinde bulunan 65 yaş ve üstü vatandaşlara yönelik hazırladığı 'İkinci Baharda Tarihe Yolculuk' projesini hayata geçirdi.

Hazırlanan projeye ilişkin bir açıklamada bulunan Başkan Kale; "İlçemiz genelinde 65 yaş ve üstü yaklaşık 4 bin 500 vatandaşımız bulunmaktadır. Bu vatandaşlarımızdan bir çocuğu ilimiz genelindeki tarihi ve kültürel değere sahip yerleri ziyaret etme imkanı bulamamıştır. Bizler de ilimizin güzelliklerini tanıtmanın yanı sıra vatandaşlarımızın bu tarihi ve kültürel öneme sahip yerleri görmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Bugün beşinci turu düzenlediğimiz gezilerimize İl Turizm ve Kültür Müdürlüğümüz de desteklemesi bizleri onurlandırmıştır. Kendilerine de teşekkür ediyorum. İncirliova Belediyesi olarak yediden yetmişe tüm vatandaşlarımıza hizmet etmek onların yanında olmaya her zaman devam edeceğiz" dedi.

"İLK DEFA GÖRDÜM BAŞKANIM"

İkinci Baharda Tarihe Yolculuk Projesi kapsamında organize edilen etkinlik ve gezilere katılan vatandaşlar katkılarından ve bu anlamlı projeden dolayı Belediye Başkanı Gürşat Kale'ye teşekkür ederken bazı vatandaşlar da "Başkanım yıllardır İncirliova'da oturuyorum. Ama, gezdiğimiz bu yerleri ilk defa görme şansım oldu. Gerçekten arkadaşlarımız adına size şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

"ÖNCE PARK İNCİRLİOVA SONRA YÖRÜK ALİ EFE"

İncirliova Belediye Başkanlığı tarafından hayata geçirilen İkinci Baharda Tarihe Yolculuk Projesi kapsamında her hafta bir mahallenin 65 yaş ve üstü bay ve bayanları evlerinden alınarak önce Park İncirliova Sosyal Tesisleri'nde bir araya getiriliyor. Burada Belediye Başkanı Gürşat Kale ile birlikte kahvaltılarını yapan vatandaşlar daha sonra sırasıyla Nysa Antik Kenti, Yörük Ali Efe Müzesi, Aydın Merkez Arkeoloji Müzesi'ne ziyaretler düzenleniyor. Ziyaretler sonra İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale'nin de katıldığı beş çayıyla bir araya gelen vatandaşlar günün değerlendirmesini yapıyor.

Söz konusu Projeye Aydın Kültür Turizm Müdürlüğü de çeşitli katılarak sağlayarak destekliyor. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yörük Ali Efe Gürşat Kale İncirliova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title