Haberler

Başkan İça, Evliya Çelebi Devlet Hastanesi'ni Ziyaret Etti

Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Yenilenen Kütahya Evliya Çelebi Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. İbrahim Uygun ve Hastaları Ziyaret Etti.

Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, yenilenen Kütahya Evliya Çelebi Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. İbrahim Uygun ve hastaları ziyaret etti.

Başkan İça, hastaneye yeni açılan üniteleri Başhekim Uygun'la ile beraber gezerek bilgi aldı. Hastane gezisinden sonra bir açıklama yapan Belediye Başkanı Mustafa İça, "Evliya Çelebi Devlet Hastanesi'nin geçtiğimiz günlerde yapılan açılışına maalesef başka bir programım dolayısıyla katılamamıştım. Bugün gecikmiş de olsa başhekimi ve hastane çalışanlarını ziyaret ederek yapılan çalışmaları görmek, Kütahya'mızın gelişim ve değişiminde sağlık sektöründeki bu güzellikleri bizzat yaşamak istedim. Kütahya'mız, başta Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi olmak üzere bütün çevre illere hasta gönderen bir ildir. Osmangazi Üniversitesi'ne giden hastaların yaklaşık yüzde 30'unun Kütahya'dan giden hastaların oluşturduğunu düşünürsek çekilen eziyeti tahmin edebiliriz. Ayrıca Kütahya'ya Tıp Fakültesi'nin kurulması bizim için çok sevindirici bir haber olmuştur. Sağlık sektöründe bu değişimle beraber Evliya Çelebi Devlet Hastanesi'ne gecikmiş olarak gelmeme rağmen gördüğüm manzara beni şok etti. Acil servisi tanıyamadım. Nükleer tıp ünitesi, yoğun bakım, yeni doğan üniteleri ve daha birçok ünitelerin uğradıkları değişimler nedeniyle sayın başhekimimizi ve ekibini candan kutluyorum. Bu yoğun çalışmaların devamı ile Kütahya'mız sağlık sektöründe artık kendi kabuğunu kırarak, diğer illere hizmet veren teknoloji ile donatılmış hastaneleri ile ön plana çıkacaktır. Yapımı devam eden hastanemizin de kısa zamanda devreye gireceğini mutlulukla öğrendim. Kendilerini kutluyorum" dedi.

Başkan İça, Başhekim Uygun ile birlikte hastanede yatan hastaları da ziyaret ederek acil şifalar diledi.

(EFE-MŞ)

09.07.2007 16:30 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title