Haberler

Başkan Gürün; "Amacımız Muğla'yı bisiklet kenti yapmak"

Güncelleme:

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 4-68 yaş aralığında vatandaşların katılım sağladığı 'Denge Eğitimi, Pedal ve Trafik Eğitimi' sonunda kursiyerlere Bisiklet Eğitimi Sertifikası verildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 4-68 yaş aralığında vatandaşların katılım sağladığı 'Denge Eğitimi, Pedal ve Trafik Eğitimi' sonunda kursiyerlere Bisiklet Eğitimi Sertifikası verildi. Düzenlenen törende konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, "Amacımız Muğla'yı bisiklet kenti yapmak" dedi.

Kışla Parkı'nda düzenlenen törene Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri ve Morpedal Kadın Bisiklet Derneği gönüllüleri ve kursiyerler katıldı.

Sertifika töreninde konuşan Menteşe Belediye Başkanı Gümüş, "Muğla, bisiklet kullanmada en güvenli illerin başında geliyor. Özellikle Büyükşehir Belediyemiz yaptığı prestij yollarda bisiklet yollarının yapılmasına büyük önem verdi. Günümüz şartlarında gerek ekonomik açıdan, en önemlisi de sağlık açısından bisiklet her birimiz için vazgeçilmez olması gerekiyor. Kışla parkının bisiklet eğitimi olarak büyükşehir belediyesinden sizlere ayrılmış olması gerçekten çok büyük bir nimet. Artık Muğla'da sokaklarda birçok vatandaşımızı bisiklet kullanırken görmek bizleri mutlu ediyor. Bunların altyapısını hazırladığı için Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün'e çok teşekkür ediyorum" dedi.

Bisiklet kullanmanın vücudun sağlık açısından önemine vurgu yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, bisiklet kullanımının tüm adeleleri çalıştırdığını ve bunu yaygınlaştırmak için gerekli düzenlemeleri yaptıklarını söyledi. Gürün, "Parmağınızın ucundan boynunuza kadar bütün adale ve eklemleriniz bisiklet kullanırken aktif hale gelir. Vücudu zorlamadan bisiklet kullanmanın sağlık açısından olağan üstü faydası var. İkincisi bisiklet iyi bir ulaşım aracı. Bisiklet kullanımında ilgiyi arttırmamız gerekiyor. Sizler başkalarını teşvik etmeniz çok önemli. Gitmeniz gereken yer bisiklet mesafesinde ise mutlaka bisikletle gidin. Bizim amacımız Muğla'yı bir bisiklet kenti haline getirmek. Bisiklet kullanımıyla ilgili mor pedal sizlere kurs verdi. Şunu da belirtmek isterim ki Muğla'da yayaya ve bisikletliye gösterilen tolerans diğer kentlere görü mukayese ettiğimizde oldukça yüksek seviyede. Yaklaşık 35 km'lik bisiklet yolu yaptık. Bisiklet yollarının mutlak suretle kullanılması lazım" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osman Gürün Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title