Haberler

Başkan Büyükerşen: "Atatürk'e Borcumu Ödemeye Çalışıyorum"

Güncelleme:

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e olan borcumu ödemeye çalışıyorum” dedi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, "Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e olan borcumu ödemeye çalışıyorum" dedi.

Başkan Büyükerşen dün Halk TV'de yayınlanan 'Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar' programının konuğu oldu. Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı program, geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren usta sanatçı Cüneyt Arkın'a ithaf edildi.

Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı Amfi Tiyatro'dan canlı olarak yayınlanan program, yurttaşların beğenisini topladı. Programa, Başkan Yılmaz Büyükerşen ve gazeteci, yazar-belgeselci Nebil Özgentürk konuk olarak katıldı. Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, Şef Ender Sakpınar'ın yönetiminde sevilen eserleri icra etti. Konsere, konuk solist olarak Ankara Devlet Opera Bale sanatçılardan mezzo soprano Ezgi Karakaya ve tenor Şenol Talınlı da katılırken, sanatçılara ünlü ney sanatçısı Süleyman Yardım eşlik etti.

Programda; Başkan Büyükerşen ve Cüneyt Arkın'ın anıları, Eskişehir'in kültür ve sanat yolculuğu, Büyükerşen'in Eskişehir'de hayata geçirdiği şehircilik çalışmaları, akademik hayatı ve Türk eğitim sistemine verdiği katkılar, Yunus Emre ve felsefesi konuşulurken 2 Temmuz Sivas Katliamı'nda hayatını kaybedenler de anıldı.

'Görkemli Hatıralar'ın yapımcısı ve gazeteci Serhan Asker, "Bu programı 1 yıl önce planladık. Hatta burada Yılmaz Hocamız ile birlikte Cüneyt Arkın da olacaktı. Ancak ne yazık ki, Arkın aramızda olamadı. Biz de onu anarak bu programda Yılmaz Hocamız ile birlikte Cüneyt Arkın'ın hatıralarını yaşatacağız" dedi.

Asker, Eskişehir'in Büyükerşen ile Türkiye'ye örnek olduğunu belirterek, " Eskişehir'i yayın öncesi de gezdim. Yılmaz Hocamız burada bir cennet şehir yaratmış. Türkiye'de böylesi güzel şehrin büyük bir değişim ve dönüşümünün mimarı olan Büyükerşen Hoca ile ne kadar gurur duyulsa azdır. Eskişehir büyük bir başarının vücut bulmuş halidir. Ne mutlu sizlere" diye konuştu.

Özgentürk de, "Eskişehir Yılmaz Hoca ile kültür, sanat, eğitim, şehircilik kısacası her alanda mucizeyi başarmıştır. Aslında şöyle demek lazım. Yılmaz Hoca efsanedir, şahanedir. Yılmaz Büyükerşen Türkiye'dir" dedi.

Başkan Büyükerşen ise "Kendimi Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e, silah arkadaşlarına, onun ilkelerine, Cumhuriyete ve bu güzel topluma borçlu hissediyorum. İşte o borcumu ödemeye çalışıyorum" diye konuştu.

Büyükerşen günün anısına Asker, Özgentürk ve konuk sanatçılara Yunus Emre plaketi hediye etti.

Kaynak: ANKA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Yılmaz Büyükerşen Cüneyt Arkın Eskişehir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title