Haberler

Başkan Bozdoğan: "Tarsusluların düşüncesini siyasi düşüncelerimizin üstünde gördük"

Güncelleme:

Mersin Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, daha öncesinde meclise getirilen ve birçok kez meclis üyelerince reddedilen ortak hisseli taşınmazın kat karşılığı inşaat sözleşmesini içeren evrak ile ilgili hukuki mücadelenin kazanıldığını belirterek, "Yanlış hesap Bağdat'tan döner.

Mersin Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, daha öncesinde meclise getirilen ve birçok kez meclis üyelerince reddedilen ortak hisseli taşınmazın kat karşılığı inşaat sözleşmesini içeren evrak ile ilgili hukuki mücadelenin kazanıldığını belirterek, "Yanlış hesap Bağdat'tan döner. Bizler, Tarsus halkının talepleri ve düşüncelerini kendi siyasi düşüncelerimizden ve yaşam felsefemizden üste koymak ve bu talepleri hayata geçirmek için olanca gücümüzle çalışmak zorundayız" dedi.

Tarsus Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantında, müdürlüklerden ve komisyonlardan gelen maddeler görüşüldü.

Geçtiğimiz aylarda Tarsus Belediyesinin 2023 yılı mali bütçesinin denkleştirilmesi amacıyla meclise Atatürk Mahallesinde bulunan ve imar uygulama planı ile Tarsus Belediyesi'ne geçen alanda bulunan taşınmazın hissedarı Mevsim Mağazacılık Bilgisayar Tekstil Dayanıklı Tüketim Malları İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. ile 'Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesi' yapılması konusunu içeren teklif getirilmişti. Evrak taşınmazı hissedara doğrudan satmak yerine belediyeye daha fazla kar etmek için getirilmiş ancak meclis üyelerince Başkan Bozdoğan'ın ısrar kararına rağmen birçok kez reddedilmişti. Bu çerçevede Bozdoğan kamu hizmetinin aksatılmasına neden olduğu gerekçesiyle konuyu yargıya intikal ettirdi. Yargı sürecinin ardından gerekçeler değerlendirilerek Başkan Bozdoğan'ın haklı olduğuna karar verildi ve yürütme durduruldu. Yürütülmesinin durdurulmasına karar verilmesi nedeniyle, Atatürk Mahallesinde bulunan taşınmazdaki Tarsus Belediyesine ait hisse için söz konusu sözleşmesinin yapılması konusunda belediye encümenine yetki verilmesi ile ilgili teklif oy birliği ile kabul edildi.

"Hukuki süreci başlattık ve kazandık"

Hukuki süreci anlatan Başkan Bozdoğan, "Şunu açık yüreklilikle söylüyorum, ret gerekçeleri ne olursa olsun, meclis üyelerim dilekçede verse meclisin kararlarına saygı duyarak, ancak katılmayarak, konuyu kendi bünyemizde değerlendirmeye ve olayın hukuki boyutlarına çalışmaya başladık. Bir tarafta Tarsus halkı bir tarafta Tarsus Belediyesi'ne aynı halk tarafından seçilmiş Tarsus Belediye Meclisi. Bizler, Tarsus Belediyesi idaresi olarak bu duruma kayıtsız kalmak, üstünü örtmek ve Tarsus'un hayallerinin yıkılmasına göz yummak yerine konuyu mahkemeye taşımayı öngörerek, hukuken gerekli başvurularımızı tamamladık. Bu sürede de boş durmadık. Yeniden hesabımızı kitabımızı yaptık. Acaba biz mi yanlış yapıyoruz, bizim aldığımız karar mı yanlış diyerek kendimize özeleştirilerde bulunarak, doğru yolu bulmaya çalıştık. ve tüm bu uğraşlarımız sonuç vererek, idare mahkemesinden bir yanıt geldi. Yanlış yapmadığımız, kısaca yanlış hesabın Bağdat'tan döneceğini bildiriyordu. Sadece kaybedilen biraz zaman oldu" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haluk Bozdoğan Tarsus Mersin Bağdat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title