Haberler

Başkan Böcek, Vatandaşa Aşure İkram Etti

Konyaaltı Belediyesi, 7. Geleneksel Aşure Günü etkinliğini, Konyaaltı Belediyesi Konyaaltı Cemevi’nde gerçekleştirdi.

Konyaaltı Belediyesi, 7. Geleneksel Aşure Günü etkinliğini, Konyaaltı Belediyesi Konyaaltı Cemevi'nde gerçekleştirdi.

Konyaaltı Belediyesi her yıl geleneksel olarak düzenlediği Aşure Günü etkinliğinin 7.sini gerçekleştirdi. Alevi Kültür Dernekleri Konyaaltı Şubesi işbirliğiyle düzenlenen 7. Geleneksel Aşure Günü'ne Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekilleri Enis Berberoğlu, Barış Yarkadaş, CHP İl Başkanı Mustafa Erdem, gazeteci-yazar Barış Doster, Alevi Kültür Dernekleri Konyaaltı Şube Başkanı Tahsin Akpınar, emekli Tuğgeneral Naim Babüroğlu dernek ve siyasi parti temsilcileriyle birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Böcek'in geçtiğimiz yıl kendilerine 'cemevi' sözü verdiğini ifade eden Alevi Kültür Dernekleri Konyaaltı Şube Başkanı Tahsin Akpınar, bir yıl gibi kısa bir süre içinde hizmete açılan Konyaaltı Belediyesi Konyaaltı Cemevi'yle bu sözün yerine getirildiğini söyledi. Başkan Muhittin Böcek'e bu hizmetinden ötürü teşekkür eden Tahsin Akpınar, Konyaaltı Belediyesi tarafından bu yıl 7.si gerçekleştirilen Aşure Günü içinde teşekkür etti.

Başkan Böcek ise konuşmasında Muharrem ayının bereketi, aşurenin ise yardımlaşma ve kaynaşmayı beraberinde getirdiğine söyledi. Aşurenin Türk kültürünün bir parçası olduğunu belirten Muhittin Böcek, Konyaaltı Belediyesi Konyaaltı Cemevi'nde düzenledikleri 7. Geleneksel Aşure Günü'nde binlerce vatandaşla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Aşure içersine konulan malzemelerin tek başlarına hiçbir anlam taşımadığını ancak bir araya geldiklerine müthiş bir lezzetin ortaya çıktığını dile getiren Başkan Böcek, bu gün ülkenin de ihtiyacı olan şeyin böylesi lezzeti oluşturan birlik ve beraberlik olduğunu kaydetti.

Alevi topluluğunda 'dede' olarak adlandırılan Hüseyin Gazi Metin'in yaptığı "Aşure Duası"nın ardından Başkan Muhittin Böcek ve etkinliğe katılan davetliler, aşure kazanlarının arkasına geçerek vatandaşlara kendi elleriyle doldurdukları kaplarda aşure ikram ettiler. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Geleneksel Aşure Günü Tahsin Akpınar Muhittin Böcek Konyaaltı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title