Haberler

Başkan Atabay, 2017 Yılındaki Etkinlikleri Anlattı

Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, Didim’de yapılacak projeler ve Festivallerle ilgili bilgiler verip, referanmdumla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, Didim'de yapılacak projeler ve Festivallerle ilgili bilgiler verip, referanmdumla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Atabay İlçede Tales Matematik ve Felsefe okulu ile Tales Toknoloji parkı kuracaklarını müjdeledi.

Didim Belediye Başkanı A. Atabay, Deniz, Kum, Güneş turizminin yanı sıra tarihi özelliğini de gün yüzüne çıkarmak için Didim'de festivaller düzenlediklerini söyledi. Tales Festivaline değinen Atabay " Geçen yıl 24-25 Mayıs tarihinde Tales Festivali adı altında Tales'in Matematik ile olan ilgili kişilerle ortaya koyduk ve etkisi çok fazla oldu. Bu yıl ise Tales'in Felsefeci kişiliğini ön plana çıkaran bir festival düzenleyeceğiz. Bu Festivale İran'dan Çin'den başta olmak üzere çok sayıda yabancı felsefeci Didim'e gelecek. Uluslararası nitelikli bir Tales Matematik ve Felsefe Okulu açacağız. Çocuklarımızın analitik öğrenme yeteneklerini getirmek için 15 bin dönümlük bir alanda Tales Teknoloji parkı kurup çocuklarımızın Tales'in matematikçi yönünü bizzat görmelerini görerek öğrenmelerinde yardımcı olacak bir düzenleme yapacağız."dedi.

"DİDİM'İN YÖRESEL OT YEMEKLERİ KİTAP HALİNE GETİRİLDİ"

Türkiye'de ilk olacak olan Vegan Vejetaryen Festivali hakkında da bilgiler veren Başkan Atabay "Dünyada yükselen bir trend var; insanlar hem sağlıklı hem de uzun yaşamak istiyor. Sağlıklı ve organik beslenme alışkanlığını ön plana çıkaracak Ege mutfağının ot yemeklerinin dünyaya tanıtılması için 15-16 Nisanda Türkiye'nin resmi olarak tescil edilmiş ilk Vegan dostu şehri ilen edilen Didim'de festival düzenleyeceğiz. Didim ve yöresinin kendine özgü yemeklerini 6 aydır 2 uzman tarafından araştırıldı. Şu ana kadar 22 özel yemeğin reçetesi ve pişirme yöntemleri tespit edildi. Bu bir kitapta toplanıyor. Festivale kadar kitap hazır olacak ve bunu da halkımıza ve katılımcılara vereceğiz."dedi.

"VATANDAŞLARIMIZ PARLAMENTER SİSTEME SAHİP ÇIKACAKTIR"

Referandumla ilgili olarak ta değerlendirme yapan Başkan Atabay "Tüm yurttaşların bu cumhuriyetin nasıl kurulduğunu biliyor. Laik Demokratik bir ülkeye sahip çıkılacaktır. Diktatörlüğe tek adam yönetimine doğru bir tehlikenin olduğunu bugün olmamasının yarın olmayacağı anlamına gelmediğini herkes biliyor. Dolayısıyla Faşizmin moda olduğu 1920'li yıllarda Atatürk'ün tek adam olmak istemediği ve arkadaşlarının verdiği kurtuluş savaşı sonrası tesis edilen parlamenter rejimin değişmesine ülkenin geleceği açısından hayır diyeceğiz. Genel merkezin başlatacağı kampanyaya kişisel ve kurumsal olarak katılacağız. Didimlilerde benim gibi düşünüyor eminim, güveniyorum." dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Didim Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta yollar kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda alternatif yol güzergahları neler? 1 Mayıs Çarşamba hangi yollar açık? Lila Kağıt halka arz hangi bankalarda var, kaç lot dağıtacak? Lila Kağıt Halka arz fiyatı ne kadar? 2024 Simit Fiyatları: İstanbul ve Ankara'da Simit Ne Kadar? Nihal Candan tekrar cezaevine girecek mi? Nihal Candan yeniden içeri mi giriyor? Sedef Şahin kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sedef Şahin kaç yaşında, nereli? Sedef Şahin biyografisi! 1 Mayıs'ta borsalar kapalı mı? #128176 1 Mayıs'ta borsada işlem yapılıyor mu? 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: İşçi ve Emekçiler Bayramı anlamlı, uzun-kısa mesajlar! 1 Mayıs'ta EGO ücretsiz mi, otobüsler bedava mı? Ankara'da 1 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title