Haberler

Başkan Asya, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, merkez mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, merkez mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, muhtarlarla 2'inci toplantısını gerçekleştirdi. Yeşilyurt Mahalle Muhtarı Muharrem Yıldız'ın ev sahipliğinde yapılan toplantıya AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık ve İl Müftüsü Recep Uzun da katıldı. Toplantıya katılan İl Müftüsü Recep Uzun, eski rektörlük binasının yerine yapılacak olan caminin projesi konusunda muhtarlarla istişare etmek istediğini belirterek, İstanbul ilindeki Fatih Camii modelinin düşünüldüğünü kaydetti. Bu konuda mahalle muhtarlarının da fikrini almak istediklerini belirten Uzun, muhtarların da Fatih Camii modelinde hemfikir olduklarını açıkladı.

Belediye Başkanı Feyat Asya, mahalle muhtarlarının görüş ve fikirlerine önem verdiklerini belirtti. Asya, her ay bir mahallede muhtarlarla bir araya geleceklerini kaydederek, "Mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın temsilcileri olan muhtarlarımız bizim için çok önemlidir. İlk gün bu işe girerken 'Ortak akıl, birlikte yönetim ve ideal bir Muş' sloganımızla hizmete talip olduk. Şimdi bu sözümüzü yerine getiriyoruz. Muhtarlarımızın görüş ve fikirleri bizim hizmet anlayışımızda rol üstlenici olacaktır. Hizmetlerimizi başta eksiklikler olmak kaydı ile vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda yapacağız" ifadelerini kullandı.

Bu tür toplantılarla mahallelerin eksiklerini de tespit ettiklerini belirten Asya, "Muş altyapı, su, yeşil alan, yol ve benzeri hizmetler noktasında eksikleri olan bir il. Bazı mahallelerimizde öncelikler değişkenlik gösterebiliyor. Bunun için muhtarlarımız ile bir araya gelip öncelik belirliyoruz. Ayrıca yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı da muhtarlarımıza anlatıp, onların fikirlerine de başvuruyoruz" dedi.

"İLİMİZİ DAHA GÜZEL YARINLARA TAŞIYACAĞIZ"

Başkan Asya, "Seçim beyannamemizde de bildirdiğimiz üzere 'Ortak Akılla' sorunları çözmeye çalışarak ilimizi daha güzel yarınlara taşıyacağız. Yerel yönetimde makul ve kabul edilir bir proje önerisi kimden gelirse gelsin değerlendireceğiz. Kurumlar kendilerini sürekli yenilemek ve faaliyetlerini planlı bir şekilde yürütmek zorundadırlar. Belediye gibi birçok insana hizmet götürmekle mükellef bir kurumun partizan, aşiretçi politikalarla hizmet sunması tarafımızdan asla kabul görmeyecektir. Davasında ve şikayetinde haklı olan mazlum ve fakir birisi hakkını alıncaya kadar yanımızda güçlü; toplum tarafından güçlü ve kudretli görülen haksız kişi, bizim yanımızda zayıf olacaktır. Doğup büyüdüğümüz memleketimiz olan Muş'a, hepimizin, ödememiz gereken bir vefa borcu bulunduğunu asla unutmamalıyız. Şehrimiz için yapacak çok işimiz var. Yolumuz uzun, yükümüz ağırdır. Karşılıklı rıza, sağlam irade, fedakarlık, azim ve sebat ile inşallah bu zorlu yolu hep beraber kolaylıkla yürüyerek; halkımıza layık olduğu hizmeti ulaştıracağız" şeklinde konuştu.

Muhtarların sorun ve sıkıntılarını not alıp, ivedi bir şekilde çözüm üretmeye çalıştıklarını da sözlerine ekleyen Asya, muhtarlardan sorunlara karşı duyarlı olmalarını da istedi.

IŞIK, PROJELERİNİ ANLATTI

Belediye Başkanı Feyat Asya'nın konuşmasının ardından muhtarlara hitap eden Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Muş Milletvekili Faruk Işık ise, üzerinde çalıştığı projelerle ilgili bilgi verdi. Işık, cumhuriyet tarihinde Muş'a yapılmamış derslik sayısının AK Parti döneminde yapıldığını belirterek, Muş'ta daha birçok çalışma yapıldığını sözlerine ekledi. Muş için Ankara'da sürekli çalışma yaptıklarını dile getiren Işık, "Hepimizin ortak değeri Muş'tur. Makamlar gelip geçicidir, milletvekilliği de bir gün bitecek ama kalıcı eser bırakmak, sizlere layık olabilmek adına, güzel şeyler yapmamız için bizi zorlayın. Bu konuda da asla ve asla sizin değerli fikirlerinizin dışına çıkmak gibi bir gafletin içerisinde olmam. 25 yıl devlet memurluğu yaptım. Bir gün siyasete girersem, siyaseti tek başına yapılabilecek bir siyasetçi olarak değil de ortak akılla, sizlerin aklıyla siyaseti yapmayı çok arzu ediyordum. Çok şükür bu gün sizlerle siyaset yaparak hizmet ediyorum" dedi. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Feyat Asya Yeşilyurt Ak Parti Muş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title