Haberler

Balıkesir'den Kısa Kısa

Edremit'te 2012 yılında en yüksek vergiyi ödeyen iş adamları ödüllendirildi.

Edremit Ticaret Odası (ETO) tarafından 2012 yılında en çok vergiyi ödeyen iş adamları ödüllendirildi.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, ödül töreninde yaptığı konuşmada, vergi vermenin topluma karşı ahlaki bir ödev olduğunu belirtti. Balıkesir'in sanayi, tarım ve hayvancılık kenti olduğunu dile getiren Turhan, coğrafi olarak çok önemli noktada yer aldığını ve yatırımcı için cazip bir yer olduğunu söyledi.

Sanayinin gelişmesiyle ekonominin ve bölgenin gelişeceğini vurgulayan Turhan, şunları kaydetti:

"Bu zamana kadar Balıkesir büyük şehirlerin kenarında kalmış, ihmal edilmiş. Bu görünümü bu süreçten sonra belki bir avantaj olacak. Çünkü bunun çok haklı gerekçeleri var.  Balıkesir ve Edremit Körfezi lojistik açıdan çok önemli bir konuma geldi. Hava yollarıyla, demir yollarıyla, İzmir- İstanbul otoyoluyla beraber bunun yanında İstanbul, Trakya, İzmit gibi sanayi bölgelerinin çevre düzen planlarında sanayinin şehir dışına itilmesiyle sanayinin gidebileceği tek bir alan kaldı, o da Güney Marmara. Bandırma, Biga ve Balıkesir bu konuda oldukça avantajlı. Balıkesir bir tarım, hayvancılık, turizm şehri, ileride bir sanayi şehri olma arifesinde. Yabancı sermaye dahil büyük şirketlerin bölgemizde yatırımları söz konusu."

ETO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Aynur ise ekonominin güçlü olmasının devletin siyasi arenada etkinliğini artıracağını kaydetti.

Ülkenin 2023'te ilk 10 ekonomiye girmesinin önemine dikkati çeken Aynur, "Devletlerin güçlülüğü ekonomileriyle eş değerdir. Ekonomimizin temeli de alın teri ve çalışmadır. Günün aydınlanması ile açılan, kepengin, yazar kasanın, iş makinesinin sesi, üretimin sesi, bizim sesimiz, ilçemizin sesidir. Üretmeyen, artı değer yaratmayan toplumlar kaybolmaya mahkumdur" dedi.

Konuşmaların ardından, 2012 yılı Kurumlar Vergisi dalında en yüksek vergiyi ödeyen Simtek İthalat İhracat Sanayi Ticaret Ltd. Şti. ile 2012 yılı Gelir Vergisi dalında iş adamı Niyazi Hızlıgeçen altın madalya ile ödüllendirildi.

-Bandırma'da gravür ve fotoğraf sergisi açıldı-

Bandırma Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında gravür ve fotoğraf sergisi açıldı.

Belediye Kültür ve Sanat Merkezi'nde Bülent Başaran'ın, 14 eski fotoğraf, 15 gravürden oluşan sergisini Belediye Başkanı Sedat Pekel açtı. Başaran, açılış konuşmasında, günümüz teknolojisiyle fotoğraf çekmenin kolaylaştığını ve bunları arşivlemenin mümkün olduğunu belirtti. Başaran sergiye ait fotoğraf ve gravürlerin Balıkesir'i anlattığını ifade etti.

Konuşmanın ardından Pekel, Başaran'a plaket sundu ve ardından sergi ziyarete açıldı. - Balıkesir

Kaynak: AA / Yerel

İsmail Aynur Sedat Pekel Balıkesir İstanbul Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title