Haberler

Bakan Yılmaz, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Seçim çalışmaları çerçevesinde muhtarlarla bir araya gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, tek dertlerinin huzurlu bir Diyarbakır olduğunu vurguladı.

Seçim çalışmaları çerçevesinde muhtarlarla bir araya gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, tek dertlerinin huzurlu bir Diyarbakır olduğunu vurguladı. Çözüm süreci, ekonomi ve Türkiye'nin daha itibarlı bir ülke haline gelmesi için güçlü hükümetlere ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Yılmaz, zor meseleleri zayıf partiler çözemeyeceğini ve Yakalanan istikrarın devam etmesi için kendilerine destek verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Kalkınma Bakanı ve AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Cevdet Yılmaz, milletvekili Süleyman Hamzaoğulları, milletvekili adayları Fazıl Hüsnü Erdem ve Mustafa Elgörmüş, İl Başkanı Muhammed Akar ile birlikte Çınar ilçesine bağlı Leblebitaş köyünde muhtarlarla bir araya geldi. Köy muhtarlarının sorunlarını dinleyen Yılmaz, daha sonra Diyarbakırlı işadamı Özcan İleri'ye ait tesisi ziyaret etti. Burada konuşan Yılmaz, amaçlarının ve hedeflerinin daha fazla üretim ve daha huzurlu bir Diyarbakır olduğunu belirterek, bunu sağlamak için ellerinden gelen çabayı sarf edeceklerini vurguladı.

Çözüm süreci, ekonomini ve Türkiye'nin daha itibarlı bir ülke haline gelmesi için güçlü hükümetlere ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Yılmaz, "Zor meseleleri zayıf partiler çözemez. Yüzde 5-10-20 oy alan partiler bu tür meselelerin altında kalkamaz. Kim ne derse desin zor meseleleri büyük partiler, güçlü partiler ve güçlü liderler çözer. Allah Korusun! Türkiye'de AK Parti'nin gücünden bir zaaf oluşursa, gücü azalırsa emin olun ne ortada çözüm süreci, ne ekonomi, ne de dış politika kalır. Dolayısıyla biz halkımızdan bu istikrarın, bu güçlü iradenin devam etmesi için destek istiyoruz" dedi.

"İKİNCİ BİR HAMLE YAPMAK İSTİYORUZ"

Son 12 yılda güçlü bir yönetimle ekonomide, dış politikada, sosyal desteklerde ciddi mesafeler alındığını ancak önümüzdeki 12 yılda da ikinci bir hamle yapmak istediklerini kaydeden Yılmaz, "Birinci hamlemizi tamamladık. Şimdi bu sağlam zemine de basarak, ikinci bir hamle yapalım diyoruz. Bazı partilerde bunu engellemeye çalışıyorlar. Görüyorsunuz hepsi bir araya gelmiş durumda. CHP, MHP, HDP ve diğerleri adeta bir cephe oluşturmuşlar ve hep birlikte paralel yapıların da desteğiyle ulusalcı dediğimiz isimlerin desteğiyle, Cumhuriyet Gazetesi başta olmak üzere başka şeylere kadar, birçok yayın organının desteğiyle AK Parti'yi zayıflatmaya çalışıyorlar. Hepsinin ortak bir amacı var. Kendi içerisinde çok farklılıklar var. Ama bakıyorsunuz ki, bir noktada birleşiyorlar. Nedir birleştikleri noktaya? Bu hükümeti nasıl yıpratırız, nasıl güçten düşürürüz. AK Parti'yi nasıl istikrarsız hale getiririz" diye konuştu.

"AK PARTİ'NİN İSTİKRARI MEMLEKETİN İSTİKRARIDIR"

Bakan Yılmaz, AK Parti'nin istikrarının, memleketin istikrarı olduğunu da anlatarak, şunları söyledi:

"Bunu yapanlar, aslında Türkiye'nin istikrarına saldırıyorlar. Buna müsaade etmemek lazım. Bakın bu istikrar dediğiniz şey; sağlık gibidir. Varken pek farkında olmayız, ama hastalandığımızda sağlığın kıymetini nasıl anlarız. Güçlü hükümetler, güçlü yönetimler siyasi istikrar tıpkı bunun gibidir. Bunlar varken, bunun kıymetini bilmeliyiz. Bugün bakın Dünya'da küresel kriz var. Avrupa'da ve Ortadoğu'da kriz var. Irak ve Suriye'de büyük siyasi çalkantılar var. Ülke içinde birçok tartışmalar var. Buna rağmen ekonomimiz büyüyorsa, buna rağmen Türkiye ileriye gidiyorsa, bu istikrar sayesinde oldu. Türkiye'nin bugün her zamankinden çok fazla istikrara ihtiyacı vardır."

"SÜREÇ İÇİN GÜÇLÜ YÖNETİMLERE İHTİYAÇ VAR"

Çözüm sürecinin tamamlanması için istikrarlı ve güçlü yönetimlere ihtiyaçlarının olduğunu da anlatan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü.

"Yeni anayasa yapacaksak, güçlü sivil iradeye ihtiyacımız var. Ekonomide reformlar için daha ileri adımlar için güçlü bir yönetime ihtiyacımız var. Avrupa'yı ve Dünyayı görüyorsunuz, zayıf yönetimler karar alamıyorlar. Adım atamıyorlar. Ben bugünümüzü kurtarayım da gelecekte ne olursa bakıyorlar. Güçlü yönetimler ise, risk alabiliyorlar, zor meselelerinin altına girebiliyorlar. Bu bölgemizin doğunun, güneydoğunun Diyarbakır'ın böyle yönetimlere ihtiyacı var ve Diyarbakır'ın bu yönetim içerisinde güçlü bir şekilde temsil edilmesi lazım. Bakın Türkiye'yi yöneten bir tane parti var. Allah'ın izniyle 7 Haziran'dan sonra da bu parti Türkiye'yi yönetmeye devam edecektir. Bu güçlü hükümet içerisinde Diyarbakır güçlü bir temsile sahip olursa, Diyarbakır'a gelen hizmetlerde Allah'ın izniyle daha hızlı bir şekilde gerçekleşecektir. Hepinizin desteğini bekliyoruz." - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cevdet Yılmaz Diyarbakır Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title