Haberler

Bakan Yılmaz, Diyarbakır'da Bingöllülerle Bir Araya Geldi

Güncelleme:

Kalkınma Bakanı ve Diyarbakır Milletvekili adayı Cevdet Yılmaz, bir düğün salonunda Yamaçlılar ve Bingöllülerle bir araya geldi.

Kalkınma Bakanı ve Diyarbakır Milletvekili adayı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır Milletvekili Mehmet Süleyman Hamzaoğulları, Diyarbakır Milletvekili adayları Durdane Yalar, Alaattin Parlak, Abbas ile birlikte Gıran Park Düğün salonunda Yamaçlılar ve Bingöllülerle bir araya geldi.


Bingöl ve Diyarbakır'dan Vekil Olmak Büyük Bir Şereftir


Kalkınma Bakanı ve Cevdet Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Bingöl ve Diyarbakır'dan vekil olmak büyük bir şeref olduğunu ifade ederek, "Bingöl ve Diyarbakır'ın çok büyük değerleri var. Varlıkları var. Kültürel birçok unsurları var. Fakat en büyük değerleri Bingöl'ün ve Diyarbakır'ın en büyük değeri sizsiniz. İnsanımızdır. Bingöl'de siyaset yaptığımız ilk günden itibaren bana AK partiye siyasetimize en büyük desteklerden birini Yamaçlılar verdi. Ben Yamaç'a müteşekkirim. Cenabı Allah'tan hepinizden razı olsun. Bingöl ve Diyarbakır içi içe bir coğrafya, Çok eskilere giden bağları aynı coğrafya, aynı kültür ve inşallah 7 Haziran'dan sonra Diyarbakır'ı temsil ederek, dualarınız ve desteğinizle Diyarbakır'a ve sizlere hizmet edeceğiz" dedi.

Çok Önemli Bir Seçime Gidiyoruz

7 Haziran'ın önemli bir tarih olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, "Çok önemli bir seçime doğru gidiyoruz. Bakınız son 12 yılda Ak Parti çok önemli hamleler yaptı. Bunlardan bazılarına değinmek istiyorum. Ak Pati özgürlüklerin önüne açtı. Hesapların Türkiye'sinden özgürlüklerin Türkiye'sine geldi. İnancımızı yaşamamız önünde birçok engeller var mıydı? Vardı. Şimdi çok şükür bakın başörtüsü meselesinden düşünebilirsiniz. Geçmişte üniversite kapılarından bu kardeşlerimiz geri çevriliyordu. İmam Hatiplilerin önünde Kat sayı meseleleri vardı. İstemiyorlardı. Bu insanlarımız okumasın, bu insanlarımız çalışmasın, sistemin dışında kalsın' diyorlardı. Çok şükür AK parti iktidarıyla artık bu sorunlar geride kaldı. İlk defa tarihi bir hadise yaşıyoruz aslında. İlk defa seçimlerde başörtülü kardeşlerimiz var. Durdane hanım, Netice hanım ve Oya hanımla birlikte üç tane hanım adayımız var. Bizim için başı açık olanda, örtülü olan da bir. Bizim gözümüzde hiç bir farkı yok" diye konuştu.

Manevi Bir Hazinenin Üzerinde Oturuyor

Kalkınma Bakanı ve Diyarbakır Milletvekili adayı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır manevi bir hazinenin üzerine oturan bir şehir olduğunu ifade ederek, "Ancak bu hazineyi yeterince tanıttığımız ve değerlendirdiğimiz söylenemez. Bir taraftan geçmişten devraldığımız mirası gelecek nesillere daha iyi anlatmak ve daha iyi tanıtmak durumundayız. Diğer taraftan bunları farkındalık içerisinde daha iyi değerlendirmek durumundayız. Bir taraftan eserlerimizi restore ediyoruz. Tarihi yerlerimizi tanıtıyoruz. Çocuklarımız başta olmak üzere yeni nesillere bunları aktarmak durumundayız. Diğer taraftan da inanç turizmi başta olmak üzere, diğer taraftan Diyarbakır'ı kalkındırmak ve Diyarbakır insanına istihdam sağlamak bizim için çok önemlidir. Bu kapsamda Vakıflar Genel müdürlüğümüzün son 12 yılda çok büyük işlere imza attığını söyleyebiliriz. Hükümetlerimiz bu konulara büyük önem verdi. Vakıf kaynakları konusunda ne kadar titiz olduğumuzu görüyoruz" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Cevdet Yılmaz Diyarbakır Ak Parti Bingöl Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title