Haberler

Bakan Yıldırım Ağrı'da Dedelerinin Yaşadığı Beldeyi Ziyaret Etti

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, havalimanı açılışı için geldiği Ağrı'da dedelerinin yaşadığı Eleşkirt'in Tahir Beldesini ziyaret etti

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, havalimanı açılışı için geldiği Ağrı'da dedelerinin yaşadığı Eleşkirt'in Tahir Beldesini ziyaret etti. Tahir'de akrabalarıyla öğle yemeği yiyen Bakan Yıldırım, daha sonra taziye evinde köylülerle sohbet etti. Tahir Belde Belediye Başkanı Cemal Seferoğulları (AKP), Bakan Yıldırım'a temsili hemşerilik anahtarı verdi. Bu sırada arka tarafta bulunan Murat isimli bir genç "Kürtçe'ye özgürlük istiyoruz" diye seslendi. Bunun üzerine Bakan Yıldırım genci yanına çağırarak "TRT Şeş'i izliyor musun' Bu bizim dönemimizdeki özgürlüklerdendir. Bu ülkede herkes Kürtçe, Türkçe, Lazca konuşuyor. Bunlar özgürlüktür. Ama ülkemizin resmi dili Türkçedir. Ülkemizde birlik ve beraberlikten yanayız. Bunu da kimse bozamayacaktır" diye konuştu.Bakan Yıldırım'ın açıklaması ardından Murat "Ben TRT Şeş'i protesto ediyorum ve izlemiyorum" diye karşılık verince Binali Yıldırım" Ben senin niyetini anladım özel görüşürüz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title