Haberler

Bakan Çelik Kütahya'da

Hayırsever Vatandaşlarca Yaptırılan Bazı Eğitim Yatırımlarını Hizmete Açmak, Bazılarının da Temel Atma Törenlerine Katılmak Üzere Kalabalık Bir Heyetle Birlikte Kütahya'nın Simav İlçesine Gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Eğitime Katkı Sağlayan Hayırseverlere Plaket Takdim Etti, Temelini Attığını Türkiye'nin İlk Termal Öğretmeni İnşaatının da Bir An Önce Tamamlanması İçin Bakanlık Bütçes...

Hayırsever vatandaşlarca yaptırılan bazı eğitim yatırımlarını hizmete açmak, bazılarının da temel atma törenlerine katılmak üzere kalabalık bir heyetle birlikte Kütahya'nın Simav ilçesine gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, eğitime katkı sağlayan hayırseverlere plaket takdim etti, temelini attığını Türkiye'nin ilk Termal Öğretmeni inşaatının da bir an önce tamamlanması için bakanlık bütçesinden 250 bin YTL destek sözü verdi.

Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe ve AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Hakkı Biçer'in de aralarında bulunduğu kalabalık bir heyetle Simav'a gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik önce Kazcıoğlu Şirketler Gurubu tarafından Esenevler Mahallesinde yaptırılan Mesleki Eğitim Merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Kazcıoğlu Şirketler Gurubu adına şirketin Genel Müdürü Şeref Kazcıoğlu'na plaket takdim eden Bakan Çelik daha sonra 101 Evler Mahallesinde hayırsever işadamı Nurullah Koyuncuoğlu tarafından eşi Narin Koyuncuoğlu adına yaptırılan Anaokulu'nun temel atma törenine katıldı. Burada ilçeye bu güne kadar iki İlköğretim Okulu kazandıran hayırsever işadamı Nurullah Koyuncuoğlu ile eşi Narin Koyuncuoğlu'na plaket sunan Bakan Çelik inşaata ilk harcı attıktan sonra Türkiye'nin ilk Termal Öğretmen evi sayılacak inşaatın temelini atmak üzere Eynal Kaplıcalarına geçti. Türkiye'nin ilk Termal Öğretmen evi inşaatının bir an önce tamamlanması için bakanlık bütçesinden 250 bin YTL ödenek sözü veren Bakan Çelik, Eynal Kaplıcaları Restoranda onuruna verilen öğle yemeğinin ardından Kütahya'nın Emet ve Tavşanlı ilçelerine hareket etti.

Türkiye'nin demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olduğunu anımsatan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, " Bizim sosyal devlet olma özelliğimiz Anayasamızda zikredilmiştir. Ama Türk halkı, Türk milleti sosyal bir millettir. Bizim sosyal millet vasfımız sosyal devletin çok önündedir" dedi.

2003 yılında Başbakan Recep Erdoğan'ın önderliğinde yurt genelinde başlatılan "Eğitime yüzde yüz destek kampanyası" çerçevesinde iş dünyasından 2,5 katrilyonluk önemli sayılabilecek bir destek sağlandığını belirten Bakan Çelik, "Biz iş dünyasından nakit para falan almıyoruz. İşadamlarımız eğitim yuvalarını yapıyor Milli Eğitim Bakanlığımıza devrediyor. Kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

Eğitime yüzde yüz destek kampanyası çerçevesinde Kütahya genelinde şu anda 44 okulun yapımının sürdüğünü belirten Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, " Eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan bir yatırımdır. Bu hususta çağrımıza uyarak bize destek sağlayan hayırsever işadamlarımıza yürekten teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in Simav'da sürdürdüğü açılış ve temel atma törenlerine Simav Kaymakamı Samet Ercoşkun, Simav Belediye Başkanı Rıza Özdemir, Simav Garnizon Komutanı Üsteğmen Bora Taşdelen'in yanı sıra Kütahya'dan gelen çok sayıda il müdürleri, daire amirleri, okul müdürleriyle vatandaşlar katıldı.

(MY-EFE) 15.05.2008 18:19 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title