Haberler

Bağcılar Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü Kurdu

Güncelleme:

Bağcılar Belediyesi, muhtemel afet ve acil durumlara karşı eksiksiz bir şekilde hazırlanmak ve zarar azaltma çalışmalarını yapmak amacıyla Afet İşleri Müdürlüğü'nü kurdu. Müdürlük, konusunda uzman ve tecrübeli kadrosuyla Mahmutbey Mahallesi'ndeki yerleşkede hizmet veriyor.

Bağcılar Belediyesi bünyesinde, afetlere karşı hazırlıklı olmak amacıyla Afet İşleri Müdürlüğü kuruldu.

Belediyeden yapılan açıklamada, olası afet ve acil durumlara karşı eksiksiz şekilde hazırlanmak ve zararı azaltma çalışmaları yapmak amacıyla Afet İşleri Müdürlüğünün kurulduğu belirtildi.

Müdürlüğün, doğal afet durumunda ilçe halkına ve ihtiyaç halinde tüm ülkeye nitelikli hizmet verebilmek için oluşturulduğu kaydedildi.

Mahmutbey Mahallesi'ndeki yerleşkede hizmet veren müdürlükte alanında uzman ve tecrübeli personelin görev yaptığı aktarıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, kurulan yeni birimle olası afet ve acil durumlara karşı tehlike ve riskleri belirlemek, afetlerle mücadeleye hazırlanmak ve zarar azaltma çalışmaları yapmayı amaçladıklarını belirtti.

Özdemir, "Önceliğimiz, afet farkındalık bilincini artırmak olacak. Bu kapsamda ilçemizdeki eğitim ve kamu kurumlarımızda afet farkındalık bilinci eğitimi vereceğiz. Ayrıca Bağcılar Belediyesi Arama ve Kurtarma ekibimizle ulusal alanda oluşabilecek afetlere müdahale edebilecek ekipmanımız hazır. Bu sayıyı da artırarak, anında müdahale etmek için hazır durumda olacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Bağcılar Belediyesi Mahmutbey Bağcılar Deprem Yerel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title