Haberler

Bafa Gölü Havza Koruma Planı ile Kurtarılıyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu'nun talimatıyla düzenlenen toplantıda Bafa Gölü'nün havza koruma planı ile kurtarılması kararlaştırıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun talimatıyla düzenlenen toplantıda Bafa Gölü'nün havza koruma planı ile kurtarılması kararlaştırıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun talimatlarıyla, Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından Bafa Gölü'ndeki su kirliliğinin önlenmesi, su kalitesinin ve miktarının iyileştirilmesi maksadıyla kurulan Bafa Gölü Havza Koruma Planı Komisyonu iinci toplantısı Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Yıldız başkanlığında Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Akbaş, DSİ 21. Aydın Bölge Bölge Müdürü Kaya Yıldız, Orman ve Su İşleri 4. Bölge Müdürlüğü Aydın İl Şube Müdürü Sadık Yılmaz, Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, Aydın Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, Adnan Menderes Üniversitesi'nden Prof. Dr. Sabri Kılınç ve Doç. Dr. Deniz Çoban, Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Prof. Dr. İlgi Kapdan ve Prof. Dr. Güntekin Tarcan, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Haşim Sömek ve Yrd. Doç. Dr. Hakkı Dereli, Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü temsilcisi, Muğla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü temsilcisi, Söke Sulama Birliği Müdürü Ömer Yıldız, Muğla Kültür Balıkçıları Derneği Başkanı İhsan Bozan, Kılıç Holding, Serçin Yavru Balık Üretim Tesisi ve Egemar Yavru Balık Üretim Tesisi temsilcilerinin katılımıyla Aydın DSİ Bölge Müdürlüğü'nde gerçekleştirildi.

Toplantıda Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından Bafa Gölü'ndeki havza koruma planı hazırlama çalışmalarına ilişkin katılımcılara bilgi verildi. Ayrıca, üniversitelerden katılan akademisyenler, Bafa Gölü'nün kurtarılması için görüş ve önerilerini beyan etti. Toplantı sonucunda bilimsel veriler toplamak ve çalışmalar yapmak üzere Yeraltı ve Yüzeysel Su Kalitesi ve Miktarı Komisyonu Balıkçılık ve Su Ürünleri Komisyonu kuruldu.

Akademisyenlerin başkanlık ettiği komisyonlar ilk toplantısını bugün öğleden sonra gerçekleştirdi. Komisyonlar 'Havza Koruma Planı' hazırlayarak, Bafa Gölü su bütçesini belirleyecek, su kalitesinin mevcut durumunu ortaya koyacak, kirletici kaynakları tespit edecek, alınması gerekli tedbirleri belirleyecek ve Tedbirleri uygulayacak sorumlu kurum ve kuruluşları tespit ederek uygulama takvimi oluşturulacak.

Komisyonların hazırlayacağı Havza Koruma Planının uygulanması ile Bafa Gölü'ndeki kirliliğin önlenmesi, su kalitesinin iyileştirilmesi, ekosistemin korunması ve Bafa Gölü'nün kurtarılması hedefleniyor. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title