Haberler

Ayvalık'ta Sokakta Diyabet Ölçümü

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Dünya Diyabet Haftası dolayısıyla Ayvalık ilçesinde diyabete dikkat çekmek amacıyla vatandaşlara sokak ortasında şeker ölçümü yapıldı.
Ayvalık Devlet Hastanesi ve Ayvalık Hastane Yaptırma ve Yaşatma Derneği 14-...

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Dünya Diyabet Haftası dolayısıyla Ayvalık ilçesinde diyabete dikkat çekmek amacıyla vatandaşlara sokak ortasında şeker ölçümü yapıldı.

Ayvalık Devlet Hastanesi ve Ayvalık Hastane Yaptırma ve Yaşatma Derneği 14- 21 Kasım tarihleri arasında kutlanan Dünya Diyabet Haftası dolayısıyla ilçenin Talatpaşa Caddesi üzerinde bir stant açtı. Halkı diyabet hakkında bilgilendiren uzmanlar, caddeden geçenlerden de kan alarak şeker ölçümü yaptılar. Şeker değerleri yüksek çıkanları doktora yönlendirdiler. 14 - 21 Kasım Dünya Diyabet Haftası nedeniyle diyabet hastalarının yaşam kalitesini artırmanın önemini vurgulayan. Ayvalık Hastane Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Sema Yavuz, diyabete dikkat çekmek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini bildirdi.

Yavuz, Devlet Hastanesinin işbirliğiyle 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla Talatpaşa Caddesinde düzenlenen etkinlikte sağlık görevlileri vatandaşların kan şekerini ölçtüklerini ifade etti.

BAŞKAN TÜRKÖZEN'DE ŞEKERİNİ ÖLÇTÜRDÜ

Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'de diyabet standına gelerek Kan şekerini ölçtürürken, hafta nedeniyle Ayvalık Devlet Hastanesi yönetimi ile birlikte dernek yönetimini böylesi bir organizasyonu gerçekleştirdikleri için kutlamayı ihmal etmedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Ayvalık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title