Haberler

Ayvalık'ta Mübadeleye Saygı Sergisine İlgi Yoğun Oldu

Balıkesir'in Ayvalık Belediyesi sanatı ve sanatçıyı desteklemeye devam ederken, belediyeye ait Orhan Peker Sanat Galerisi'nde peş peşe sergiler sürüyor.
Bu kapsamda geçtiğimiz hafta ünlü ressam Gülseren Kayalı'nın açtığı '1973-2013 Mini-Ret'...

Balıkesir'in Ayvalık Belediyesi sanatı ve sanatçıyı desteklemeye devam ederken, belediyeye ait Orhan Peker Sanat Galerisi'nde peş peşe sergiler sürüyor.

Bu kapsamda geçtiğimiz hafta ünlü ressam Gülseren Kayalı'nın açtığı '1973-2013 Mini-Ret' sergisi biter bitmez bu kez de kendine has üslubuyla tanınan Zefi Alan'ın Textilart Mübadeleye Saygı Sergisi start aldı. Ayvalık Belediyesi'ne ait Orhan Peker Sanat Galerisinde ki sergide; Ayvalık Merkezi ve Alibey (Cunda) Adası'nda yaşayan birçok mübadil torununun katılması ise dikkatlerden kaçmadı. 19 Kasım Salı Günü, saat 17.00'de Orhan Peker Sanat Galerisinde açılan sergi'nin 26 Kasım' kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacağı öğrenildi.

Texilart Sergisi ve Ayvalık ile ilgili düşüncelerini muhabirimize aktaran sanatçı Zefi Alan, 2008 yılında geldiği Ayvalık'ta sadece o yılın yaz mevsimi kalmayı düşünürken, Ayvalıklı bir sanatçı olarak anılmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

BAŞKAN TÜRKÖZEN'E TEŞEKKÜR ETTİ

Antikacılar çarşısında Zefihane'de tasarım çalışmaları yaptığını hatırlatan Alan, "Bu sergimde ise Girit Mübadelesi'nin 90.yılında, Girit Mübadelesi'nde yaşanan toprak kavgasının anlamsız olduğunu çocuksu bir ruhla ve hümanist yaklaşımla texilart olarak anlatmak istedim. Bu sergimin açılmasında bana gerçekten çok büyük destek veren Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'e sonsuz teşekkür ediyorum. Sayın Türközen'e hem sergim için dükkanıma kadar gelerek teklifini ilettiği hem de sanatçıların kendilerine samimiyetle ulaşılabilirliğini sağladığı için ayrıca teşekkür ederim" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cunda Adası Balıkesir Ayvalık Kayalı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title