Haberler

Ayvalık'ta Cumhuriyet Coşkusu Sokaklara Taştı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıl dönümü kutlamaları düzenlenen görkemli bir yürüyüşle başladı.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Cumhuriyet'in kuruluşunun 90. yıldönümü kutlamaları düzenlenen görkemli bir yürüyüşle başladı.

Ellerinde bayraklarla Ayvalık Belediyesi'ne ait Liman İşletme Müdürlüğü önünde toplanan yüzlerce vatandaş 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı arifesinde Cumhuriyet yürüyüşü gerçekleştirdi. Atatürkçü Düşünce Derneği Ayvalık Şubesin düzenlediği yürüyüşte; ADD Ayvalık Şube Başkanı Ahmet Üzgeç ve yöneticilerinin yanı sıra; Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gençer, CHP Ayvalık İlçe Başkanı Cihan Şişman, CHP'li İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, ilçede faaliyet gösteren başta İşçi Partisi olmak üzere DSP, MHP ve AK Parti gibi siyasi partilerin temsilcileriyle, Kemalist düşünceye mensup sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle yaklaşık 900 kişilik bir vatandaş topluluğu hazır bulundu.

Güneşli ve bahardan kalma bir havada gerçekleşen yürüyüş, Ayvalık Liman İşletmesi Müdürlüğü önünden başladı. Ayvalık Belediyesi'nin efsane bandosu eşliğinde yapılan yürüyüş, ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanında sona erdi. Yürüyüşün ardından, Cumhuriyet Meydanındaki çelenk sunma töreninde; Balıkesir Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün öncülüğünde Atatürk anıtına Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Ayvalık Belediyesine ait çelenkler sunuldu.

ÖĞRENCİ ANDI OKUNDU

Çelenklerin sunulmasının ardından bazı vatandaşlar tarafından Atatürk anıtı karanfil yağmuruna tutuldu. Törende, Altınova Gençlik Merkezi'nin başarılı halk oyunları ekibi tarafından gösteriler sergilendi. Törenin ardından protokol üyeleri dağılırken, Kemalist düşünceye mensup vatandaşlar tarafından kısa bir süre önce ülke genelindeki okullardan kaldırılan Öğrenci Andı bir ağızdan okundu.

Törenin ardından Ayvalık Belediyesi'nin efsanevi bando takımı vatandaşlara unutulmaz bir konser verdi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Altınova 29 Ekim Ayvalık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title