Haberler

Ayvalık'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Güncelleme:

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Cumhuriyet Bayramı Hüsnü Uğural Stadyumunda binlerce vatandaşın katılımıyla büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Cumhuriyet Bayramı Hüsnü Uğural Stadyumunda binlerce vatandaşın katılımıyla büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Cumhuriyet'in 90 kuruluş yıldönümü kutlamaları yurt genelinde olduğu gibi Ayvalık'ta da büyük bir coşkuyla kutlandı. Sabah saat 09.30'da Ayvalık Kaymakamlık makamında, Balıkesir Vali Yardımcısı ve Ayvalık Kaymakam Vekili Mustafa Kemal Özgün'ün öncülüğünde bir araya gelen ilçe protokolü, daha sonra Ayvalık Hüsnü Uğural Stadyumu'na geçti. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşının binlerce kişi tarafından okunmasıyla başlayan kutlamalar öğrencilerin şiirler okumasıyla sürdü. Stadyumu hınca hınç dolduran binlerce vatandaşın Cumhuriyet Bayramını kutlayan Vali Yardımcısı Özgün, daha sonra ilçe halkına hitap etti.

Konuşmasında, Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıktıktan sonra başlatmış olduğu Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanmasından sonra 29 Ekim 1923 yılında ilan ettiği Cumhuriyet'in Türk Milletine verilmiş en büyük miras ve vazgeçilmez bir değer olduğunu vurgulayan Vali Yardımcısı ve Ayvalık Kaymakam Vekili Mustafa Kemal Özgün, "İşte bu değer, bizleri milli bir devletin onurlu, özgürce düşünebilen, eşit haklara sahip birer ferdi, devletin tek gerçek sahibi haline getirmiştir" dedi. Devlet yönetme işini, kişilerin ailelerin, bir zümrenin yada belli sınıfın eline bırakmayan Cumhuriyet sisteminin 1923'ten buyana ülkemize büyük katkılar sağladığını, Türk toplumunu millet olma bilincine ulaştırmış, bireyi de vatandaş konumuna yükselttiğinin altını çizen Özgün, "Devletimiz ve ülkemiz Cumhuriyetin bizlere verdiği güç sayesinde uluslar arası alanda önemli bir yere sahip olmuş, Atatürk'ün koymuş olduğu ilkelerle de dünyanın en saygın ülkelerinden biri haline gelmiştir. Bu duygu ve düşünceler ışığında herkesin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm silah arkadaşları ile şehit ve gazilerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum" diye konuştu.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Balıkesir Vali Yardımcısı ve Ayvalık Kaymakam Vekili Mustafa Kemal Özgün'ün ardından Altınova Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibi tarafından folklor gösterileri sunuldu. Törende; 'Cumhuriyet' konulu şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere; Vali Yardımcısı ve Kaymakam Vekili Mustafa Kemal Özgün'ün yanı sıra Garnizon Komutanı Albay Mehmet Canlı ve Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen tarafından ödülleri dağıtıldıktan sonra tören; kutlamalara katılan okulların Ayvalık Belediyesi'nin efsanevi bandosunun eşliğinde gerçekleştirdikleri resmigeçit ile sona erdi.

Ayvalık'taki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına binlerce vatandaş ile öğrencilerin coşkusu adeta damgasını vurdu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kemal Özgün Balıkesir Ayvalık Yerel Haberler

title