Haberler

Ayvalık'ta Atatürk'ün İ.ö.o.'nun Başarısı Kaymakamı Memnun Etti

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları Yönergesi kapsamında yapılan değerlendirmede, Yılın Kaliteli Ekibi birincisi olan Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri Balıkesir'i temsil etme hakkını...

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları Yönergesi kapsamında yapılan değerlendirmede, Yılın Kaliteli Ekibi birincisi olan Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri Balıkesir'i temsil etme hakkını elde etti.

Elif Alumert, Ezgi Bilgin, Öykü Özlek, Aylin Firik, İrem Çetin ve Yağmur Çakır isimlerinden oluşan okulun bayan basketbol takımı Balıkesir birincisi olmayı başarırken, okulun erkek basketbol takımı da il ikinciliğini kazanmasını bildi. Geçtiğimiz günlerde yapılan SBS sınavında Atatürk İlköğretim Okulunun 6. sınıf öğrencisi Ziya Berk, Balıkesir birincisi, 7. sınıflardan Emre Cem Kaya il ikincisi, 8. sınıflardan Alperen Girgin de il birincisi olmayı başardı. Ayvalık'ta yaptıkları sıra dışı etkinlikler ve başarılarıyla kendisinden sık sık söz ettirmeyi başaran Atatürk İlköğretim Okulu, elde ettikleri son başarının sevincini de önceki gün Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant ile paylaştı.

Okul Müdürü Kemal Girgin'in öncülüğünde, Müdür Yardımcısı Soner Suyolcu, Beden Eğitimi Öğretmeni Abdurrahim Çapa, okul öğretmenlerinden Hatice Akçıl, Oya Sevinç ve Canan Altınöz ile birlikte başarılı öğrenciler Kaymakam Nalbant'ı kazandıkları iki kupa ile ziyaret etti. Ziyarette İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Tümen'de Atatürk İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencilerini yalnız bırakmadı. Tümen, öğrencilerin başarısını 'Ayvalık'ın ismini eğitim alanında da duyurmayı başararak bizleri onurlandırdılar, gururlandırdılar" diye konuştu.

OKUL MÜDÜRÜ GİRGİN,

ÖĞRENCİLERİN BAŞARILARINI ANLATA ANLATA BİTİREMEDİ

Başarılı okulun Müdürü Kemal Girgin, 2009 yılında başlanan yeniden yapılanma süreciyle birlikte kurumsallaştırmayı gerçekleştirmek amacıyla Toplam Kalite Yönetimi çalışmaları bilimsel ve profesyonel düzeyde uygulanmaya başlandığını kaydederek, "Stratejik yönetim anlayışıyla tüm süreçlerimizi sürekli geliştirmek ve nitelikli hizmet vermeye çalışmak temel amacımız olmuştur.

Bu amaç doğrultusunda okulumuzda tüm paydaşların ihtiyaçlarını dikkate alan ve hizmet alanı odak kılan bir yönetim anlayışı sergilenmektedir. Öncelikli hedefimiz hizmetlerinin niteliğiyle ilköğretimde standartlaşmış, kalitesiyle eğitim bölgesindeki diğer kurumlara örnek olan, sürekli gelişen, öğrenen ve iyileşen bir okul olmaktır. Bu çalışmalar sonunda okulumuz, MEB TKY Ödül sürecinde ilimizdeki tüm okullar arasından "Yılın Kaliteli Ekibi" ödülü dalında 1. Olmuştur. İlimizi ülkemiz genelinde yapılacak yarışmada temsil edecektir. Yapılan iyileştirme çalışmalarının eğitim ortamıyla ilgili sonuçlarına bağlı olarak 2010-2011 eğitim öğretim yılı başında okulumuz tarafından Milli Eğitim Bakanlığının 'Temiz Okul Sağlıklı Okul Projesi' ve 'Mavi Gök Yeşil Yaprak Projesine' başvurulmuştur. Okulların, temizlik ve hijyen açısından belirli kriterler esas alınarak Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içerisinde denetlenmesi, okul sağlığının iyileştirilmesi hususunda teşvik edilmesi için uygulanan Temiz Okul Sağlıklı Okul Projesi denetimlerinde puanlama kriterlerinden 100 üzerinden an az 90 puan alınması gerekmektedir.

Okulumuz 2011 Mart ayı içinde yapılan denetimde başarılı olarak Beyaz Bayrak almaya hak kazanmıştır.

Atıklar ve geri dönüşüm, okulun görünümü, kirliliği önleme tedbirleri ve çevre eğitimi kategorilerine göre değerlendirilerek 29 kriterden en az 24'ünün karşılandığı okulların başarılı sayıldığı Mavi Gök Yeşil Yaprak Projesinde, 2011 Mayıs ayı içinde yapılan denetimlerde okulumuz başarı göstermiş ve Mavi Gök Yeşil Yaprak Bayrağı kazanmıştır. Bu çalışmalar çerçevesinde okulumuz basketbol takımlarımızdan Yıldız Kız takımımız İl birincisi, Yıldız Erkek takımımız İl ikincisi olmuşlardır. Takımlarımızın ikisi de yapılacak Türkiye finallerinde ilimizi temsil edeceklerdir. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı Seviye Belirleme Sınavında okulumuz 6. ve 8. Sınıf öğrencilerimiz ilçe birincisi, 7 sınıf öğrencimiz ilçe ikincisi olmuşlardır" diye konuştu.

BAŞARILI ÖĞRENCİLERE KAYMAKAM NALBANT'TAN DOLMABAHÇE GEZİSİ VE SPOR AYAKKABISI

Kendisini ziyaret eden Atatürk İlköğretim Okulunun öğrencilerinin tarihi Kaymakamlık binasını beğendiğini fark eden Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, öğrencilerin asıl görmesi gereken mekanlardan biri olarak nitelediği İstanbul-Beşiktaş'taki Dolmabahçe Sarayı'nı gezip görmelerini tavsiye ederek, okul idaresince böyle bir gezi düzenlenecek olursa, öğrencilerin yol ve konaklama masraflarını üstleneceğini kaydetti. Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, "Beşiktaş'ta görev yaparken her ziyaretimde hayranlığımın bir kez daha arttığı Dolmabahçe Sarayını gezin. Gezin ki Osmanlı'nın büyüklüğünü görün. Bu müthiş yapılarla güzellikleri görerek övünün. Atalarımızla ne kadar övünsek azdır. Böylesi zengin bir tarih birçok ülkenin mazisinde yoktur" diye konuştu.

Atatürk İlköğretim Okulunun başarılı öğrencilerine birer de spor ayakkabısı armağan etme sözü veren Kaymakam Nalbant, "İlçemizde böylesi başarıları elde eden tüm çocuklarımıza bu tür armağanları verecek ve onları başarıya teşvik etmeye çalışacağız" dedi. Nalbant ziyaret sonrasında, başarılı öğrencilerle, öğretmenlerine, Başkanı olduğu AYTUGEB'in hazırladığı Ayvalık'ı tanıtan broşür, CD ve kitap ayraçlarından oluşan setlerden armağan etti. Ziyaretin ardından Atatürk İlköğretim Okulunun başarılı öğrencilerine İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Tümen çok beğendikleri Kaymakamlık binasını gezdirdi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Balıkesir Ayvalık Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title