Haberler

Aytugeb'in Olağanüstü Meclis Toplantısı

Ayvalık, turizminin çatı örgütü olan Ayvalık Turizm Geliştirme Alt Yapı Hizmet Birliği'nin (AYTUGEB) olağanüstü meclis tooplantısında konuşan belediye başkanı Gençer; “Ayvalık mutfağını Dünya Gastronomik Rotası”na sokmalıyız” dedi.

Ayvalık turizminin çatı örgütü olan Ayvalık Turizm Geliştirme Alt Yapı Hizmet Birliği'nin (AYTUGEB) olağanüstü meclis toplantısı, Ticaret Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Ayvalık Belediye ve Birlik Başkanı Rahmi Gençer, başkanlık ettiği toplantıda, ilçenin, sahip olduğu kültürel ve doğal yapısı ile bölgenin ve Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olduğuna dikkati çekti.

Özellikle büyük metropollere ulaşım kolaylığı nedeniyle iç turizmde tercih edilen Ayvalık'ın, sadece yaz aylarında değil, sezon dışında da hafta sonu turlarının ilgisini çektiğini dile getiren Gençer, yakın çevresinde, Alibey (Cunda) Adası, Sarımsaklı ve Altınova gibi farklı turizm potansiyellerinin olmasının da avantaj sağladığını anlattı.

Ayvalık ilçesinin zengin tarihi, kültürel ve doğal kaynaklarının dışında mevcut turistik tesisleri ile gerek uluslararası, gerekse ulusal düzeyde oluşan turizm hareketliliğini karşılayabilecek potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Gençer, şunları kaydetti:

"Özellikle körfezdeki havaalanının charter seferlerine açılması, bunun yanında İstanbul-Ankara bağlantılı birçok havayolu şirketinin bu noktaya uçması, Ayvalık destinasyonunun ulaşılabilirliğini kolaylaştırmıştır. İlçenin doğal güzellikleri, kıyı olanakları, iklimi ve doğal limanı, turizm potansiyelini olumlu yönde etkilemektedir. Esas itibarıyla ilçe, açık bir müze görünümündedir. Ayrıca, çevre il ve ilçelerde bulunan antik kentler de turizm açısından büyük önem taşımaktadır. Geniş turizm kaynaklarına sahip Ayvalık ilçesinde deniz, güneş, kum yanında sağlık turizmi, kırsal turizm, eko turizm, kültürel turizm, su altı turizmi gibi olanaklar da mevcuttur."

Bunların yanında yörede yat, kongre, yayla, inanç ve su sporları turizmi gibi değişik alternatif imkanların da bulunduğunu dile getiren Gençer, "Ayrıca Ayvalık bugün de kültürel bir değer olarak korunan ve geliştirilen asırlık bir mutfağa sahiptir. Amacımız Dünya Gastronomik Rotalar güzergahına Ayvalık mutfağını da sokmaktır" dedi.

AYTUGEB'in meclis toplantısında yeni üyelerin belirlenmesi için gerçekleştirilen genel kurulda, divan başkanlığına Halil Özer getirilirken, divan katipliklerine ise Ümit Özgültekin ile Nurhan Fidancıoğlu getirildi.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, üyelerin belirlenmesi için açık oylamaya geçildi.

İlçedeki turizm belgeli konaklama tesislerinin ve deniz turizmi temsilcileri adına Kemal Çalışkan Kadir Temizel, Levent Billurcu ve Umut Tepedelenlioğlu oy birliğiyle seçildi.

Toplantıda yapılan seçimlerde AYTUGEB'in yeni meclisine, Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayhan Gökdeniz, Alp Sezek, Ümit Özgültekin, Kadir Temizel, Levent Billurcu, Kemal Çalışkan ve İbrahim Kantarcı seçildi.

Meclis toplantısında ayrıca AYTUGEB'e üye olan turizm tesislerinin katılım payları da belirlendi. Daha önce birliğe üye olan  turistik otellerde yıllık yatak başına 7,5 lira, butik otellerde ise 5 lira olan katılım payı yeniden görüşülerek turistik tesisler ve butik otellerde 7.5 TL olarak uygulanmasına karar verilirken, turistik restoranlardan ise yıllık olarak 250 lira katılım payı alınması oy birliğiyle kabul edildi. - Balıkesir

Kaynak: AA / Yerel

Rahmi Gençer Cunda Adası Türkiye Ayvalık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title