Haberler

Aydın Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 19 Mayıs ve Atatürk'ü Dünyaya Tanıttı

Aydın Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde faaliyet gösteren YM4XA çağrı işaretli Telsiz istasyonu adına Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden alınan izin ile tüm dünyaya yapılan çağrı ile 19 Mayıs ve Atatürk tanıtıldı.19 Mayıs ve Gençlik...

Aydın Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde faaliyet gösteren YM4XA çağrı işaretli Telsiz istasyonu adına Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden alınan izin ile tüm dünyaya yapılan çağrı ile 19 Mayıs ve Atatürk tanıtıldı. 19 Mayıs ve Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında okul bahçesine kurulan kısa dalga telsizlerle yapılan çağrılarda TC19MAY çağrı işareti kullanıldı. 46 ülkeden 300'den fazla amatör telsizci ile yapılan haberleşme ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tanıtıldı. İstasyon adına açılan http: //www.qrz.com/db/TC19MAY web sitesi ile de görsel tanıtım yapıldı.

Yapılan çalışmaya aynı zamanda amatör telsizci olan okul öğretmenleri Rıza Arda Byırlı,

Ahmet Zapir, Celal Tursun, ve Aydın Amaör Telsizcilerinden İhsan Ertan, Mert Dalar, Mesut Pargan, Çağatay Vural, Kamil Tığlı, Alpatuğ Varol, Kenan Şimşek ve Coşkun Sirek katıldı.

"7 EYLÜL'DE AYDIN EFESİ TANITILACAK"

Bu çalışmada 46 ülkede tanıtım çalışması yapıldığını belirten telsizciler, Aydın'ın düşman işgalinden kurtuluşu adına Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünden TC09EFE çağrı işareti izni alındığını ve bu çalışmanın bir benzeri 7 Eylül tarihinde gerçekleştireceklerini belirttiler.

(İK)

23.05.2013 13: 46: 41

TSI

NNNN - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title