Haberler

Aydın Sağlık-Sen Hekime Yönelik Bıçaklı Saldırıyı Kınadı

Sağlık-Sen Aydın Şubesi Yönetim Kurulu, ehliyet için rapor vermediği gerekçesiyle hastası tarafından ayağından ve karnından bıçaklanan Aile Hekimi Dr. Fikret Öztürk’e yönelik saldırıyı kınadı.

Sağlık-Sen Aydın Şubesi Yönetim Kurulu, ehliyet için rapor vermediği gerekçesiyle hastası tarafından ayağından ve karnından bıçaklanan Aile Hekimi Dr. Fikret Öztürk'e yönelik saldırıyı kınadı.

Sağlıkta şiddetin önlenmesinin öncelikli konulardan olması gerektiğinin her geçen gün yeni olaylarla gün yüzüne çıktığını belirten Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. BakiKaraer, "Sağlık çalışanları olarak şiddet olaylarıyla artık yüzleşmek istemiyoruz. Sürekli dile getiriyoruz. Şiddetin önlenmesine yönelik kalıcı ve caydırıcı önlemler alınmalı. Şiddetin önlenmesine yönelik toplumsal bir duyarlılık gösterilmeli ve işbirliği içinde olunmalı. Zor şartlar altında görev yapan sağlık çalışanlarının bir de şiddet endişesiyle çalışmaları, motivasyonlarını da olumsuz etkiliyor" dedi.

Sağlık-Sen Genel Merkezi'nin sağlıkta şiddetin önlenmesi için birçok çalışma yaptığını ve çalıştaylar düzenleyerek TBMM'deki yasa çalışmalarına da katıldığını anımsatan Karaer, "Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlar, mutlaka tutuklu yargılanmalı. Ayrıca şiddet uygulayan kişilerin 6 ay süreyle sağlık harcamaları SGK tarafından karşılanmamalı. Vatandaş, kendi cebinden bunu harcamalı" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fikret Öztürk Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title