Haberler

Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Proje Sergisi

Aydın'daki İlk ve Orta Dereceli Eğitim Kurumlarında Hazırlanarak, Milli Eğitim Bakanlığı ve Değişik Kurumlar Tarafından 2007-2008 Eğitim-öğretim Sezonu İçersinde Düzenlenen Proje Yarışmalarında Dereceye Giren Projeler Sergilendi.

Aydın'daki ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında hazırlanarak, Milli Eğitim Bakanlığı ve değişik kurumlar tarafından 2007-2008 eğitim-öğretim sezonu içersinde düzenlenen proje yarışmalarında dereceye giren projeler sergilendi. Nevzat Biçer Parkı Sergi Salonu'nda gerçekleşen açılışa Aydın Valisi Mustafa Malay, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Saygı, Aydın Vergi Dairesi Başkanı Mesut Yılmaz, Aydın Sanayi Odası Meclis Başkanı Mahmut Çağlayan, Aydın Sanayi Odası Meclis Başkanı Yalçın Pekgüzel, öğretmen, öğrenci ve davetliler katıldı.

Açılışta konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, ileriki yıllarda il genelinde üretilen proje sayısının artırılmasını teşvik etmek için sergiyi düzenlediklerini söyledi. 2007-2008 eğitim-öğretim sezonu içersinde mesleki ve teknik eğitim veren okul ve kurumlar arasında düzenlenen proje yarışmaları için Aydın'da 10 ayrı kategoride 106 adet proje üretildiğini belirten Dindar, "Bu projelerden 10 tanesi bölge yarışmalarında dereceye layık görüldü. Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK işbirliğiyle düzenlenen ilköğretim 6-7 ve 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik 'Bu Benim Eserim' isimli matematik ve fen bilimleri proje yarışmalarına toplam 197 adet proje ile katıldık. Bu projelerden il değerlendirme sonucunda 65 tanesi bölge yarışmalarına gönderildi. Bu projelerden de 3 adet matematik ve 9 adet fen bilimleri projesi sergilenmeye layık görüldü. Dereceye giren bu çalışmalar Mayıs ayın içerisinde Anakara'da yapılacak olan Türkiye elemelerinde ilimizi temsil edecekler" dedi.

Eğitimin ne kadar önemli olduğunun tün toplumlar tarafından iyi bilindiğine işaret eden Vali Mustafa Malay da; ülke ve milletlerin değişik pek çok sorunla mücadele ettiğini ifade etti. Bazı milletlerin bu sorunların altına ezildiğini savunan Malay, "Zengin miktarda yer altı ve yer üsttü kaynaklara sahip olmalarına rağmen bazı devletler ekonomik sıkıntı çekiyor. Çünkü bu kaynakları değerlendirebilecek eğitilmiş ve kalifiye elemanları yok. Gelişmiş ülkeler ile geri kalmış ülkeleri kıyasladığımızda, en büyük fark eğitim seviyeleri ve yetişmiş iş gücü miktarıdır. Avrupa Birliği bir sürü hibe kredileri veriyor. Ama biz bunlardan yeteri kadar proje üretemediğimiz için faydalanamıyoruz. Bizimde proje üretecek nesillere ihtiyacımız var. Artık eğitim sisteminde eskiden olduğu gibi ezberleme dönemleri geride kaldı. Yeni eğitim müfredatı gereği okullarımız da projeler üretiliyor. Bu projelerde bizlere güven veriyor" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Malay tarafından 2007-2008 eğitim-öğretim sezonu içerisinde çeşitli alanlarda ödüle layık görülen okul, idareci, öğretmen ve öğrencilere takdirnameleri verildi. Daha sonra proje sergisinin çalışı yapılarak, protokol üyelerine sergiye yer alan projeler hakkında bilgi verildi.

(MB-İK) 15.05.2008 10:36 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title