Haberler

Aydın'ın Vergi Rekortmenlerine Ödül

Aydın il merkezinde 2011 yılı kazançlarına göre en çok vergi ödeyen kişi ve kurumlar düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Aydın il merkezinde 2011 yılı kazançlarına göre en çok vergi ödeyen kişi ve kurumlar düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Aydın SMMMO Konferans Salonunda düzenlenen törene Aydın Valisi Kerem Al, Aydın Jandarma Bölge Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salih Karataş, Belediye Başkan Yardımcısı Şefika Çoban, Aydın Vergi Dairesi Başkanı Mesut Yılmaz, Aydın Ticaret Odası Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Hulusi Akşit, Aydın SMMMO Başkanı Fettah Açan, en çok vergi ödeyen kişi ve kurum temsilcileriyle davetliler katıldı.

Türkiye'nin ekonomik ve mali yönden gelişmesinde en temel kaynağın vergi gelirleri olduğunu belirten Aydın Vergi Dairesi Mesut Yılmaz, "Nitekim son yıllarda uluslararası arenada daha çok söz sahibi olan, fazlasıyla değer verilen ülkemizin bu konuma gelmesinin altında yatan en büyük etken ekonomik güçtür. Güçlenen ekonomi ve azalan kamu borç stoku, uluslararası çevrelere olan bağımlılığı azaltmakta, ülkemizi gerçek anlamda ekonomik ve siyasi açıdan bağımsız kılmaktadır. Dolayısıyla bu gücün altındaki en önemli unsur vergi gelirleridir. Bu nedenle Vergi Dairesi Başkanlığımız hizmetlerini sunarken; sorunları en aza indirgeme, yerinde çözme, teknoloji ve kaliteyi insan gücü kullanarak mükelleflerle pozitif iletişim halinde olmayı amaç edinmiş ve uygulamalarında mükellef haklarını gözetlemeyi kendine ilke edinmiş çalışmalarında mükelleflerin eğitilmesi, vergi kanunlarına gönüllü uyumlarının geliştirilmesi ve mükelleflerin sorumluluk ve hakları konusunda bilinçlendirilmesi konularına önem vermektedir. Ancak bu hizmetleri sunarken çalışmalarımızda öncelikli hedeflerimizden birisi de kayıt dışı ile mücadeledir. Zira geleceğimizi, toplum olarak iyi bir miras bırakmak zorundayız. Bu amaçla Gelir İdaresi Başkanlığımızda üst seviyede teknolojiden yararlanılmasına rağmen bir onun kadar kamu kurumlan ile bilgi akışına ve işbirliğine rağmen kayıt dışında bir yere kadar etkin olabiliyoruz" dedi.

Verginin tarihinin devletlerin tarihle eşdeğer olduğuna işaret eden Vali Kerem Al da, kamu finansmanı açısından en temel öğenin vergi olduğuna işaret ederek, "Bir ülkenin gelişip kalkınması ve büyümesi vergi gelirleri ile doğru orantılıdır. Vergi bilinci yüksek olan toplumlarda gelişmişlik düzeyi de o derece yükselmektedir. Bu bağlamda, gelişmiş çağdaş ülkeler seviyesini yakalamamız için vergi bilincini yaygınlaştırmalıyız. Özellikle de yeni yetişen nesillere vergi bilincini iyi anlatmalıyız. Hepimizin görevi adil bir vergi sistemini yaymak olmalıdır. Verginin adaletli alınması temel hedefimizdir. Ayrıca vergi alırken vatandaşa en kolay ve kaliteli hizmeti sunmak da amaçlarımız arasındadır. Bu konuda son yıllarda önemli adımlar atıldı. Vatandaşlarımızın adil bir şekilde vergi vermesi ve vergisini ödeyebilir hale gelmesi için önemli düzenlemeler yapıldı. Bu düzenlemeler doğrultusunda, vergi tabanının genişletilmesi ve kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması konusunda gerekli uğraşı vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Aydın il merkezindeki Efeler ve Güzelhisar Vergi Daireleri bazında 2011 yılında elde ettikleri kazançlarına göre en çok vergi ödeyen kişi ve kurumlara plaketleri Vali Kerem Al ve protokol üyeleri tarafından verildi. Törende ayrıca 24. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Aydın Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen "Vergi" konulu şiir yarışmasında dereceye diren Beyza Keleş, Rabia Tülay Gökdağ ve İlayda Tavus'a Vali Al tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Aydın il merkezinde 2011 yılı kazançlarına göre en çok vergi ödeyen kurum 3 milyon 304 bin 714 TL ile Alpler Ziraat Aletleri ve en çok vergi veren kişi ise 284 bin 768 TL ile Tevfk Özalp oldu. Efeler Vergi Dairesi verilerine göre kurumlarda ilk beş sıra Tuğba Kuruyemiş, Lena Otomotiv, Menderes Yapı Denetim, Haltur İnşaat ve Aydın Göz Sağlığı'ndan oluşurken; kişilerde ise ilk dörtte Tekvif Özalp, Hakkı Altın ve Hüdayi Özalp yer aldı.

Güzelhisar Vergi Dairesi verilerine göre ise kurumlarda ilk beş sıra Alpler Ziraat Aletleri, Jantsa, Balkan Çırçır, Özçelikler Demir ve Titan Asia'dan oluşurken; kişilerde ise ilk dörtte Kemal Uşaklı, Tayfun Aka, Nazif Özkan ve Osman Koray Balkan yer aldı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kerem Al Karataş Özalp Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title