Haberler

Aydın'ın İlk Tarım Fuarı Açıldı

Aydın'ın ilk tarım hayvancılık ve gıda fuarı tören ile açıldı.

Aydın'ın ilk tarım hayvancılık ve gıda fuarı tören ile açıldı. Aydın'daki bir çok kurumun bir araya gelerek düzenlediği fuara 156 firma katılırken, fuarın ilk günü olmasına rağmen vatandaşlar fuara yoğun ilgi gösterdiler.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bankalığı, Aydın Valiliği, Aydın Belediyesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Aydın Ticaret Borsası, Aydın Ticaret Odası, Aydın Ziraat Odası, Makine Mühendisleri Odası, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Adnan Menderes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi ve Ziraat Mühendisleri Odasının katkılarıyla Aydın Ticaret Borsası ve Kobi Fuarcılık işbirliği ile Tekel tütün depolarında kurulan Aydın 1. Tarım, Havyacılık ve Gıda Fuarı açıldı.

Açılışa Aydın Vali Vekili Muhsin Çatmadım, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, AK Parti eski Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, ADÜ Rektörü Prof Dr. Mustafa Birincioğlu, Türkiye Ziraat Odaları Başkan Vekili Nuri Sorman ilçe kaymakamları, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, çok dayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Kobi Fuarcılık Genel Müdürü Mustafa Manap, fuar ile ilgili bilgiler verdi. Aydın'da düzenlenen ilk tarım fuarı olmasına rağmen 156 firmanın fuara katılmasının çok iyi bir durum olduğunu söyledi. fuara Aydın'dan 17, yurt dışından 2 toplamda 156 firmanın katıldığını dikkat çeken Mustafa Manap, gelecek yıllar için katılımın ümit verici olduğunu söyledi. 12 Bin metre kare kapalı olanda açılan fuar Aydın için fuar alanı olarak tahsis edilmesini öneren Mustafa Manap, fuar alanının Türkiye'de tek holde kapalı en büyük alan olduğunu belirtti.

'GEÇ BİLE KALINDI'

Fuarın Aydın'a bir hareketlilik getirdiğini dile getiren Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı Aydın Akyzlü, "Dün itibariyle ilimizdeki, hatta birçok ilçelerimizdeki otellerin dolduğunun duyumunu almış bulunmaktayız. Basit görülen bir fuar Aydınımıza ne kadar önemli katkılar

Sağlamaktadır. Hayalimiz olan çıldır havaalanı da faaliyete geçtiğinde Aydınımız bambaşka bir şehir olacağını şimdiden görür gibiyiz. Aydın ilimiz iklim, toprak yapısı, ürün çeşitliliği,yer altı ve yer üstü kaynakları, gelişmiş kentlere ve turizm merkezlerine yakınlığı ile ülkemizin önde gelen illerinden birisidir. İlimizde, 817 bin 629 hektar alanın yüzde 48'i tarım arazilerinden oluşmaktadır. Tarım arazileri içerisinde zeytin ve meyvelikler yüzde 52 gibi önemli bir paya sahiptir. Türkiye ihracatçılar Meclisi 2011 rakamlarına göre Aydın kuru meyve ihracatında Türkiye'nin en başarılı 5. ilidir. Aydın Türkiye kuru incir üretiminin yüzde 64,62, kestane üretiminin yüzde 33,81 i,yağlık zeytin üretiminin yüzde 16'sına sahiptir. Yaş meyve ve sebze, pamuk, mısır, çam fıstığı, çilek, domates, bal gibi pek çok ürün ilimizde üretilmektedir. Aydın olarak tarımda bu kadar önemli bir yere sahip olduğumuzu göz önüne alırsak Aydın tarım, hayvancılık ve gıda fuarını yapmakta geç bile kalınmıştır" dedi.

'AYDINLILARI TARIM ALANINDAKİ TEKNOLOJİYLE BULUŞTURMAYI HEDEFLEDİK'

Fuarın açılışında konuşan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'da fuar konusunda Aydın'ın geç kaldığını anımsatarak, açılan fuar ile üreticilerin ürünlerini tanıtmasını, Aydınlıları da tarım alanındaki teknolojiyle buluşturmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Aydın Ticaret Odası Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu ise fuarların hem üretici hem de alıcılar açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak Ticaret Odası olarak fuarlara büyük önem verdiklerini belirtti. bu fuarın ileriki yıllarda da düzenli olarak kurulması temennisinde bulunan Dokuzlu, fuarın Aydın ve üreticilere hayırlı olmasını diledi.

AYDIN'I TANITIR'DA FUAR ALANINDA

Törende konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi kesilerek fuar ziyarete açıldı. Fuarı açan protokol üyeleri bütün standları gerek ürünler hakkında bilgiler aldılar. Tarım, gıda ve hayvancılık alanında faaliyete gösteren firmaların yanı sıra fuarda Aydın Ticaret Odası, Aydın Ticaret Borsası da stand açarak çalışmalarını tanıttılar. Aydın'ı TanıTIR aracı da fuar alanındaki yerini alarak Aydın'ın yöresel ürünlerinin yanı sıra Aydın'da faaliyet gösteren firmaların tanıtımını yaptı. Tanıtım tırında ziyaretçilerini Aydın ürünleri hakkında bilgi veren Aydın Ticaret Odası Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, tanıtım tırının Türkiye'yi il il gezdiğini ifade ederek bugünkü durağının Aydın tarım fuarı olduğunu belirtti.

55 BİN ZİYARETÇİ BEKLENİYOR

Açılışı yapılan Aydın 1. Tarım Fuarına Aydın'ın bütün ilçelerinin ve köylerinin yanı sıra Ege ve Akdeniz bölgesinin 13 ilinden araç kaldırılacağı bildirildi. En az 55 Bin ziyaretçi beklenen fuar 22-25 Kasım tarihleri arasında açık kalacak olup sabah saat 10: 00 ile akşam 19: 00 saatleri arasında ziyarete açık olacağı öğrenildi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Özlem Çerçioğlu Türkiye Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title