Haberler

Aydın'da Vergi Haftası Etkinlikleri

Aydın Vergi Dairesi Başkanı Mesut Yılmaz, "Vergi Haftası" etkinlikleri kapsamında Vali Kerem Al'ı ziyaret etti.

Aydın Vergi Dairesi Başkanı Mesut Yılmaz, "Vergi Haftası" etkinlikleri kapsamında Vali Kerem Al'ı ziyaret etti.

Aydın'da Vergi Haftası etkinlikleri, sabah saatlerinde Aydın Valiliği önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Daha sonra Aydın Vergi Dairesi heyeti, hafta dolayısıyla Vali Kerem Al'ı makamında ziyaret etti. Ziyarete Aydın Vergi Dairesi Başkanı Mesut Yılmaz ve kurum idarecileri katıldı.

Vergi Haftası etkinliklerinin vergi bilincini oluşturmak için düzenlendiğine işaret eden Vali Kerem Al, "Bir ülkedeki sağlık, eğitim ve güvenlik gibi kamu hizmetlerinin sağlanması için vergi büyük önem taşıyor. Kamu hizmetlerinin ana kaynağı vergidir. Verginin adil bir şekilde alınması temel amacımızdır. Bu konuda özellikle son 10 yılda önemli adımlar atıldı. Vatandaşımızın adil bir şekilde vergi vermesi ve vergisini ödeyebilir hale edilmesi için düzenlemeler yapıldı. Vermek kolay değildir. Vergi çalışanlarımız vatandaşlımızın vergisini gönüllü olarak vermesini sağlamak için başarılı çalışmalar yapıyor"

dedi.

Vergi haftası etkinlikleri kapsamında vergi bilincini oluşturmak için bu yıl özellikle ilk ve orta dereceli okullarda öğrencilerle bir araya geleceklerini açıklayan Vergi Dairesi Başkanı Mesut Yılmaz da, vatandaşın vergisini gönüllü olarak ödemesini sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Bir ülkede yaptığı yatırımlar sayesinde para kazanan kişilerin, bu ülkeye hizmet etmesi gerektiğini belirten Yılmaz, "Gelişen teknoloji ve Gelirler İdaresi Başkanlığı'nın başarılı çalışmaları nedeniyle ülkemizde vergi konusunda en küçük bir taviz bile verilmiyor. Vergi Dairesi Başkanlıkları uygulamalarında mükelleflerin haklarını gözetmeyi ilke edinmiştir. Vergi kanunlarına gönüllü uyumluluğun geliştirilmesi ile mükelleflerin sorumluluk ve hakları konusunda bilinçlendirilmesi konularında önem çalışmalara imza atılmış ve bu konuda çalışmalar devam etmektedir" diye konuştu.

Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz; Aydın'da bu yıl ilk kez Vali Kerem Al'ında himayesi sayesinde il genelindeki vergi rekortmenlerinin Çarşamba akşamı Kuşadası'nda düzenlenecek törende bir araya getirileceğini ve ödüllerin bir arada verileceğini sözlerine ekledi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mesut Yılmaz Kerem Al Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title