Haberler

Üreticiler Bitki Koruma Ürünleri Uygulamasında Eğitildi

Güncelleme:

Aydın merkeze bağlı Gödrenli ve Alanlı köyü üreticilerine 'Bitki Koruma Ürünü Uygulayıcısı Eğitimi' verildi.

Aydın merkeze bağlı Gödrenli ve Alanlı Köyü üreticilerine 'Bitki Koruma Ürünü Uygulayıcısı Eğitimi' verildi.

Bitki Koruma Ürünlerinin Uygulama Usül ve Esaslarına Dair Yönetmelik doğrultusunda, TAR-GEL personeli Candan Caf tarafından organize edilen toplantı merkeze bağlı Gödrenli Köyünde gerçekleştirildi. Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesinde görevli teknik elemanların da hazır bulunduğu toplantıya Alanlı Köyü üreticilerinin de katılımıyla 93 üretici iştirak etti. Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesinde görevli Ziraat Mühendisleri Atiye Güneş ve Aytaç Akaltun tarafından üreticilere, bitki koruma ürünleri ve kullanımları hakkında bilgiler verdi.

Özellikle, kimyasalların, bilinçsizce ve gereğinden fazla kullanılması, günümüzde kanser vakalarının artmasında oldukça etkili olduğu belirtildi. Bu yüzden, Bitki Koruma Ürünlerinin, reçeteye bağlı mutlaka eğitime katılmış, Bitki Koruma Uygulama Belgesine sahip kişiler tarafından uygulanması gerektiği vurgulandı, yine Bitki Koruma Ürünleri uygulanırken, kalıntı yönünden, hasat öncesi bekleme sürelerine dikkat edilmesinin zorunluluğundan bahsedildi. Üretici Kayıt Defteri Kullanımı ile reçetesiz ilaç alınmaması hususuna değinildi.

Toplantıda ayrıca Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü 2014-2018 Yılı Strateji Planı doğrultusunda programa alınan 'Boş Zirai İlaç Ambalajlarının Çevreye Zarar Vermesini Engellemek Amacıyla Alınabilecek Önlemler' konusunda ise Ziraat Mühendisi Levent Uzun tarafından konu ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Üreticilerin soruları cevaplandırılarak eğitime son verildi.

Bitki Koruma Uygulayıcısı Eğitim çalışmaları program ve üreticilerimizin talepleri doğrultusunda yıl boyu devam edeceğini açıklayan Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl müdürü Salih Köksal, "Doğal hayata, kendilerine ve çevresindeki canlılara zarar vermeden bitki koruma ürünleri uygulamalarını üreticilerin bilinçli bir şekilde yapabilmeleri amacıyla eğitim ve kontrol çalışmaları Müdürlüğümüzce titizlikle yürütülmektedir. Yönetmelikler çerçevesinde bitkisel üretim yapılan alanlarda, bitki koruma ürünü uygulamalarının, Bakanlıktan Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Belgesi almış olan yetkili kişiler tarafından yapılması zorunlu hale gelmiştir. Üreticilerimizin Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Belgesi almak için düzenlenecek eğitime katılmaları ve istenilen belgeler ile birlikte Gıda Tarım Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title