Haberler

Aydın'da Barajlar Vatandaşa Hem Su Hem Ekmek Oldu

Aydın’da artan barajlar vatandaşa hem su hem ekmek oldu.

Aydın'da artan barajlar vatandaşa hem su hem ekmek oldu. Tarım arazilerini hem taşkından koruyan hem de yazın sulanmasını sağlayan barajlar çiftçilerin yanı sıra balıkçıları da güldürdü.

Tarım memleketi Aydın'da son yıllarda inşa edilen barajlar, hem tarımsal sulamayı hem de balıkçılığı geliştirdi. Aydın, deniz balıkçılığının yanında tatlı su balığında Türkiye'nin önde gelen illeri arasında yerini alırken pek çok kişi de ekmeğini balıkçılıktan kazanmaya başladı.

Bozdoğan Kemer, Karpuzlu Yaylakavak, Çine Topçam barajlarının yanı sıra göletlerde de vatandaşlar balık tutmaya başladı. Baraj göllerindeki balık üretimi ve kendiliğinden üreyen balıklar Aydın'da ayrı bir sektör oluştururken binlerce dönüm tarım arazisinin suya kavuşması ile birlikte artan tarımsal üretimin yanında Aydın'da çok sayıda kişinin balıkçılıkla geçinmeye başladığı bildirildi.

Aydın'da deniz balıkçılığının yanında tatlı su balıkçılığının da ayrı bir sektör haline geldiğini belirten Aydınlı balıkçılardan gazi Güler, "Bir zamanlar menderes nehri vardı. Artık barajlarımız var. Birçok türde balık çıkıyor. Son günlerde 8 bıyık ve 2 bıyık diye adlandırılan yayın balıkları yoğun olarak çıkmaya başladı. Kilosunu 15 TL'den sattığımız balıklar yiyeni de bizi de mutlu ediyor" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title