Haberler

Aydın Belediyesi'nden Resim Sergisi

Aydın Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Resim Çalışma Grubu Tarafından Hazırlanan "Yıl Sonu Resim Sergisi" Açıldı.

Aydın Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Resim Çalışma Grubu tarafından hazırlanan "Yıl Sonu Resim Sergisi" açıldı. Vali Recep Yacıoğlu Sergi ve Kültür Sarayı'nda gerçekleşen etkinliğe Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Gür, Yusuf Alkoç, Aydın Vergi Dairesi Başkanı Mesut Yılmaz, Aydın Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Tahir Olçum, çalışma gurubunda yer alan kursiyerler ve davetliler katıldı.

Serginin açılışında konuşan Aydın Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Tahir Olçum, müdürlük olarak il merkezinde yürüttükleri sosyal ve kültürel faaliyetlere büyük önem verdiklerini söyledi. Oluşturulan çeşitli konulardaki çalışma gruplarındaki çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Olçum, "Resim-iş, ahşap boyama, ev tekstili, trikotaj ve örgü olmak üzere dört ayrı çalışma grubu oluşturduk. Aydın Belediyesi olarak bu gruplara eğitmen, çalışmaların yapılacağı salon ve malzeme konusunda destek veriyoruz. Kurslara katılmak isteyen kişilerde belli başlı koşullar ile kurslara devam ve uyum şartı arıyoruz. Verilen eğitimlere katılan vatandaşlarımız hem boş vakitlerini değerlendirerek meslek öğreniyor hem de ürettikleri malzemeleri satarak ailelerine ek gelir sağlıyorlar. Bu faaliyetlerimizin dışında spor, sanat ve kültürel anlamdaki çalışmalarımızı da sürdürüyoruz" dedi.

Sergi hakkında bilgiler veren kurs eğitmeni emekli resim öğretmeni Vildan Altınok da, 2007 yılı Ekim ayında başlayan resim-iş kurslarına toplam 24 öğrencinin katıldığını söyledi. 2007-2008 dönemindeki kurs programının geçtiğimiz Mayıs ayı sonunda tamamlandığını açıklayan Altınok, "Öğrencilerimiz her hafta Çarşamba ve Perşembe günleri verilen eğitimleri aksatmadan, resim yapmayı geliştirdiler. Düzenlediğimiz bu sergide öğrencilerimizin yıl içersinde ürettikleri eserleri, halkımızın beğenisine sunuyoruz. Sergide kara kelem, kuru boya, sulu boya ve yağlı boya türlerinden olmak üzere toplam 60 eser yer alıyor. Gelen yoğun talep nedeniyle, bu yıl kurslarımızı yaz aylarında da sürdürmeyi düşünüyoruz. Önümüzdeki dönemler içinde kayıtlarımız devam ediyor" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından sergini açılışı Başkan Yardımcıları Yusuf Alkoç ve Mehmet Gür tarafından yapıldı. Daha sonra sergiyi gezen protokol üyeleri, sergide yer alan eserler hakkında kursiyerlerden bilgi aldı. Serginin hafta sonuna kadar vatandaşlar tarafından ücretsiz olarak ziyaret edilebileceği belirtildi.

(MB-İK) 11.06.2008 10:30 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title