Haberler

Aydın Belediyesi'nden İsmet Sezgin'e Jest

Aydın Belediyesi Kuruluşunun 125. Yılı Etkinlikleri Kapsamında 52 Yıl Önce 27 Yaşında Aydın Belediye Başkanı Seçilen TBMM Eski Başkanı İsmet Sezgin Onuruna Gece Düzenledi. İsmet Sezgin'in Siyaseti Bıraktıktan Sonra Yayımladığı "Bir Uzun Soluklu Yaşam" Adlı Kitabında Yer Alan "Aydın Destanı" Adlı Şiirin Müzikal Gösterisi Yoğun İlgi Gördü. Oldukça Duygulu Anların da Yaşandığı Gecede Eski Siyase...

Aydın Belediyesi kuruluşunun 125. yılı etkinlikleri kapsamında 52 yıl önce 27 yaşında Aydın Belediye Başkanı seçilen TBMM eski Başkanı İsmet Sezgin onuruna gece düzenledi. İsmet Sezgin'in siyaseti bıraktıktan sonra yayımladığı "Bir Uzun Soluklu Yaşam" adlı kitabında yer alan "Aydın Destanı" adlı şiirin müzikal gösterisi yoğun ilgi gördü. Oldukça duygulu anların da yaşandığı gecede eski siyasetçi İsmet Sezgin kitabını imzaladı.

Aydın Belediyesinin 125.Yıl Kültür ve Sanat Etkinlikleri eski bakanlardan İsmet Sezgin'e ithaf edildi. Aydın Belediyesi'nin Yüksel Yalova Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi ile ortaklaşa düzenlediği gece Şükran Güngör Tiyatro Salonunda gerçekleştirildi. Duygulu anların da yaşandığı gecede İsmet Sezgin'inin politika dışı yaşantısı, şair ve insan ilişkileri dile getirildi. Aydın Belediye Meclisi Üyelerinden tiyatrocu Yalçın Dinçer tarafından İsmet Sezgi'nin "Aydın Destanı" isimli şiirinden uyarlanan müzikal gösteri ayakta alkışlandı.

İsmet Sezgin'in onur konuğu olarak katıldığı geceye Vali Mustafa Malay, Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Şükrü Boylu, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Hulusi Akşit, Aydın Ticaret Odası Meclis Başkanı Mahmut Çağlayan, meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Aydın Belediyesi'ne 1955yılından 60 ihtilaline kadar Başkanlık eden İsmet Sezgin onuruna düzenlenen sanat etkinlikleri,Güzel Sanatlar Lisesi orkestrasının konseriyle başladı. Gecede TRT Sanatçılarının sözleri İsmet Sezgin'e, bestesini Sabri Akçagül'ün yaptığı şarkıları da seslendirildi. İsmet Sezgin'in "Aydın Destanı" isimli şiirinden uyarlanan müzikal gösteride ise Yalçın Dinçer rol aldı.Müzikal 2100 yıl önce Tralles'e özgü bir müzikle başladı. Aydın'ın 125 yıllık gelişimini anlatan destan ayakta alkışlandı.

Törende konuşan Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, 52 yıl önce Aydın belediye başkanlığı yapan Sezgin'in politikacılığının yanı sıra insan sevgisi, kültür ve sanata olan ilgisini anlatarak "bu nitelikleriyle her zaman saygıyla andığımız sayın İsmet Sezgin'e 125.Yıl kültür ve sanat etkinliklerimizi ithaf ettik" dedi. Kendisine ithaf edilen gecede sahne alan gençlerin Cumhuriyet ve Demokrasi nesli olduğunu, onlarla gurur duyduğunu söyleyen namı diğer İsmet Abi, "Yarım yüzyıl hizmet ettiğim Aydın'da yarı yüzyıl sonra da olsa böyle güzel salonlarda, başarılı gençlerle kültür ve sanat etkinliklerinin yapılması benim için bir onurdur. Küreselleşen dünya düzenine bu Cumhuriyet ve demokrasi nesli ile bu çocuklarla, bu yavrularla gireceğiz. Eğer küreselleşen yeni dünya düzeninin yeni aktörü olacaksak, işte bunu oluşturacak, yaşatacak ve başaracak olan bu çocuklardır" dedi.

Gösterinin ardından eski siyasetçi ve devlet adamı İsmet Sezgin bu defa şair kişiliği ile siyaseti bıraktıktan sonra yayımladığı "Bir uzun soluklu yaşam" adlı şiir kitabını imzaladı.

(İK- Mİ-

(İK-Mİ-)

24.04.2007 16:05 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title