Haberler

Avustralya Büyükelçisi Çadırkent'e Hayran Kaldı

Suruç AFAD Konaklama Tesisine yerli ve yabancı bürokratların ziyaretleri sürüyor.

Suruç AFAD Konaklama Tesisine yerli ve yabancı bürokratların ziyaretleri sürüyor. Avustralya Kadın ve Kız Çocuklarından Sorumlu Büyükelçisi Natasha Stott Despoja, Türkiyenin en büyük Çadirkent olma özelliğini taşıyan AFAD Suruç Cadirkent'i ziyaret etti.

Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi ve diğer yetkililer tarafından karşılanan heyet Kaymakam Çiftçi tarafından bilgi verildi. Heyet daha sonra Cadirkent Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan Kobani'de yaşanan göç ve sonrasını anlatan tanıtım filmi izledi.

Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, "Sayın Büyükelçi ve beraberindeki heyeti ziyaretinden dolayı teşekkür ediyoruz. Burada Suriyeli kardeşlerimize kucak açmaya devam ediyoruz. Onların burada tüm istekleri yerine getiriliyor. Çadirkentimizde yaklaşık 26 bin kişi misafir edilmekte ve onlara terk etmek zorunda kaldıkları evlerini ve yaşam alanlarını yaşatmak ve onları mutlu etmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Avustralya Büyükelçisi Natasha Stott Despoja ise, "Yapılan çalışmaları bir kez daha yerinde görmek beni çok mutlu etti. Cadirkent gerçekten çok büyük bir merkez. Buraya hayran kaldım ve başta Kaymakamımız ve diğer tüm yetkililer olmak üzere Türkiye Cumhuriyetine teşekkür ediyorum dedi.

Büyükelçi ve beraberindeki heyet daha sonra Suriyeli kadınlarla bir araya gelerek sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdullah Çiftçi Avustralya Kobani Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title