Haberler

Avukatlar Günü

Manisa Hukukçular Derneği (MAHDER) Başkanı Yılmaz: "Yüksek mahkemenin özgürlüklerin korunması yönünde verdiği kararı hukukçular olarak yürekten destekliyoruz"

Manisa Hukukçular Derneği Başkanı Sadettin Yılmaz, sosyal medya ile ilgili kısıtlamaların üzücü ve düşündürücü olduğunu belirterek, "Yüksek mahkemenin özgürlüklerin korunması yönünde verdiği kararı hukukçular olarak yürekten destekliyoruz" dedi.

Yılmaz, Avukatlar Günü nedeniyle dernek üyesi avukatlar ile Borsa Kahvehanesi'nde basın toplantısı düzenledi.

Bağımsız ve tarafsız avukatların, kişilerin adil yargılanmasının güvencesi olduğunu kaydeden Yılmaz, sıkıntıların temelinde sivil, demokratik ve Avrupa Birliği standartlarında bir Anayasa'nın hayata geçirilememesinin yer aldığını savundu.

Avukatlar gününü kutladığını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Son dönemde özellikle internet ve sosyal medyaya getirilen kısıtlamalar, temel hak ve özgürlüklerin korunması noktasında yaşanan diğer bazı sıkıntılar ülkemizin geldiği noktayla kıyaslanınca son derece üzücü ve de düşündürücüdür. Bu bağlamda yüksek mahkemenin özgürlüklerin korunması yönünde verdiği kararı hukukçular olarak yürekten destekliyoruz. Ülke sorunlarının çözümünün hukukun üstünlüğü, temel haklara saygı ve herkesi kucaklayan bir yönetim anlayışından geçtiğini bir kez daha vurguluyoruz." - Manisa

Kaynak: AA / Yerel

Sadettin Yılmaz Avukatlar Günü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title