Haberler

Avluburun Köyünde İlk Ramazan Etkinliği

Güncelleme:

Kartepe Belediyesinin Ramazan etkinlikleri ramazan ayının 15. günü de Avluburun köyünde düzenlenen iftar yemeği ile sürdü.

Kartepe Belediyesi'nin Ramazan etkinlikleri ramazan ayının 15. günü de Avluburun Köyü'nde düzenlenen iftar yemeği ile sürdü. İlk kez bir ramazan etkinliğinde buluşan Avluburunlular renkli ve zengin Ramazan eğlence programına büyük ilgi gösterdi. AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün de konuk olduğu Kartepe Belediyesi Ramazan Eğlence programı, Tasavvuf müziği ilahileri ve sema gösterileri ardından her akşam ilçenin farklı bir köşesinde devam ediyor.

Avluburun Köyü'nde gerçekleşen Kartepe Belediyesi Ramazan Eğlence Programı iftar öncesi ve sonrası renkli görüntülere sahne oldu. Belediye Başkanı Şükrü Karabalık ve eşi Nurten Karabalık, ev sahibi Avluburun Köy Muhtarı Halil İbrahim Akyol iftar yemeğine katılan köylülerle yakından ilgilendiler. Avluburun Ortaokulu bahçesinde kurulan şişme oyun gruplarında gönüllerince eğlenen çocuklar, iftar sonrası ikram edilen pamuk şeker tezgahı önünde de uzun kuyruklar oluşturdular. Çocuk oyun gösteri gruplarının skeçleri ve eski zaman oyunlarına eşlik eden Avluburun'un çocukları farklı bir ramazan gecesi yaşadılar.

İftar yemeğine AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün'ün yanı sıra, AK Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz ve teşkilat yöneticileri de yoğun ilgi gösterdi. Kocaeli Hamle Derneği işbirliğinde gerçekleşen iftar yemeğinde, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma Marmara birincisi Adem Arslan'ın kuran tilaveti ardından, Abdullah Sanfo'nun iftar duası eşliğinde oruçlar açıldı. Avluburunlulara hitap eden Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, "Ülkemizin her tarafını görüyor ve izliyoruz. Kocaeli kentimiz, ilçemiz ve yaşadığımız Avluburun köyümüz sağanak sağanak her alanda doğumdan ölüme kadar hatta öldükten sonraki rahmeti rahmana kavuşmuş büyüklerimize dahi aralıksız hizmetini sürdürüyor. Köyümüzün dününü, bugününü çok iyi biliyoruz" dedi.

Her akşam farklı bir bölgede düzenlenen Ramazan etkinlikleri ile birlik ve beraberlik ruhunun canlandığını ifade eden Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, "Kainatın sahibi yaratıcımız, yaşatıcımız ve yöneticimiz cenabı Allah'a şükürler olsun ki, doğumdan ölüme kadar alt yapısıyla üst yapısıyla eğitimiyle, kültürüyle, spor hizmetleriyle her alanda mükemmel ve muazzam sizlerin istek duyduğunuz her türlü hizmet görülüyor. Bizde bu kadar hizmetin olduğu bir ülkede bir ilçede ve bir köyde, Avluburun köyünde artık kardeşliği, birlik beraberliği, dostluğu, huzuru temin edelim düşüncesiyle birçok kültürel, sosyal ve sportif faaliyette bulunuyoruz. Bunların en önemlisi de bu Ramazan ayında gerçekleştirdiğimiz programlardır. Cenab-ı hak bizlere bugünleri aratmasın. Bizler de istedik ki 7'den 70'e kadınıyla erkeğiyle milletvekilimiz, il yöneticimiz, ilçe yöneticilerimizle, muhtarlarımızla dostça, kardeşçe bu kardeşlik iklimini hep birlikte teneffüs edelim. Cenab-ı hak bizlere bu güzellikleri daim hale getirecek nice birliktelikler nasip etsin ve dualarımızı, oruçlarımızı kabul etsin" dedi.

Hep bir arada ramazanı idrak etmenin manevi hazzını yaşamaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden AK parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün de, "Ramazan kardeşlik demek, dostluk demek, birlik, beraberlik demek. Ramazan etkinliklerinde Ramazan-ı Şerif'in huzuru içerisinde insanlarımız bir araya gelmekte. Bugünde burada sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duymaktayım" dedi. İftar sonrası Tasavvuf Müziği İlahileri eşliğinde sema gösterileri de beğeni ile izlendi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zeki Aygün Ak Parti Kartepe Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title