Haberler

Atatürk Üniversitesi'nde Seçim Heyecanı

Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde Seçim Heyecanı Bu Hafta Yaşanacak. 19 Haziran'da Yaklaşık Bin 130 Öğretim Üyesi YÖK'e Bildirilecek Rektör Adaylarının Belirlenmesi İçin Oy Kullanacak.

Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde seçim heyecanı bu hafta yaşanacak. 19 Haziran'da yaklaşık bin 130 öğretim üyesi YÖK'e bildirilecek rektör adaylarının belirlenmesi için oy kullanacak.

Atatürk Üniversitesi'nin rektör adaylarını belirleyecek olan seçim 19 Haziran Perşembe günü gizli oylama ile yapılacak. Bin 130 öğretim üyesi Kültür Merkezi'nde kurulacak 2 ayrı sandıkta oy kullanacak. Oy verecek her öğretim üyesi oy pusulasına yalnız bir adayın ismini yazabilecek. Üniversitede yapılacak seçimde en fazla oy alan 6 rektör adayının ismi Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) bildirilecek. YÖK de bu adaylardan 3 ismi seçerek Cumhurbaşkanı'na sunacak.

Görev süresi dolan Rektör Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz'ın yeniden aday olamayacağı yarışta Erzurum Atatürk Üniversitesi öğretim üyesi 13 profesör, öğretim üyelerinin karşısına çıkacaklar. Yaklaşık bin 130 öğretim üyesi 19 Haziran'da şu isimler için oy kullanacaklar:

Tıp Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Enver Altaş, Prof. Dr. Hikmet Koçak, Prof. Dr. İsmet Kırpınar, Prof. Dr. Selahattin Çelebi ve Prof. Dr. Şevki Özdemir, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Muammer Yaylalı ile Prof. Dr. Uğur Güllülü, Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyeleri Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Akbulut, Prof. Dr. Turgut Göğebakan, Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, Prof. Dr. Ümit Demir, Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Talat Yanık, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Orbak.

Bu yıl 51 yaşına giren Atatürk Üniversitesi'nde bugüne kadar Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz'la birlikte 14 rektör görev yaptı. Bin 130 öğretim üyesi 19 Haziran'da yapılacak seçimde üniversitenin 15. rektörünün belirlenmesi için oy kullanacak.

(ST-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title