Haberler

Atatürk'ün Nazilli'ye Gelişi Kutlandı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Nazilli'ye gelişinin 76.yıldönümü törenlere kutlandı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Nazilli'ye gelişinin 76. yıldönümü törenlere kutlandı.

Geçtiğimiz yıl Nazilli Tren Garında yapılan törenler bu yıl ilk kez Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasının ardından ADÜ Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde kutlandı. İlk, orta, lise ve üniversite öğrencileri ile protokolün katıldığı törenlerde Atatürk'ün Nazilli'ye gelişi ve Sümer basma fabrikasını açmasını anlatan tarihi film gösterisi yapıldı. Birçok protokol üyesinin ilk kez izlediği görüntüler şaşkınlık uyandırırken, film gösterisinin ardından yine 1908 yılı yapımı tarihi Sümer Treni Gıdı Gıdı incelendi. Ardından Atatürk Müzesi gezilerek anı defteri imzalandı.

Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, İlçe Garnizon Komutanı Albay Ekrem Turan, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Baki Deniz, Cezaevi Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Kalender Savaş Ünal, İlçe Emniyet Müdürü İlyas Karpınar, kurum ve kuruluşların müdürleri, amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, gaziler, şehit aileleri ve çok sayıda ilk, orta, lise ve üniversite öğrencisi katıldı. İstasyon Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, 76 yıl önce 9 Ekim 1937 Cumartesi günü Atatürk'ün Nazilli'ye gelmesiyle birlikte Türkiye'de sanayileşme sürecinin başladığını ifade etti.

Başkan Alıcık'ın konuşmasının ardından Fatih Ortaokulu öğrencilerinden Sinem Kır 'Ant', Damla Çelik ise 'Atatürk' isimli şiirleri, Kore Gazisi Mustafa Özbayram ise kendi yazdığı şiirini okudu. Geçtiğimiz hafta içerisinde trafik kazası sonucu bir öğrencinin hayatını kaybetmesi nedeniyle törenler sade şekilde gerçekleştirilirken protokol üyeleri son olarak Adnan Menderes Üniversitesi Sümer Yerleşkesindeki ilk, orta, lise ve üniversite öğrencileri ile protokolün katıldığı törenlerde Atatürk'ün Nazilli'ye gelişi ve Sümer basma fabrikasını açmasını anlatan tarihi film gösterisi yapıldı. Birçok protokol üyesinin ilk kez izlediği görüntüler şaşkınlık uyandırdı.

Film gösterisinin ardından yine 1908 yılı yapımı tarihi Sümer Treni Gıdı Gıdı incelendi. İnceleme sırasında oturakların üstünde bulunan bagaj kısmında iki adet teneke alkol şişesi ise protokol üyelerini şaşırttı. Üniversite yerleşkesi içerisinde üstelikte asırlık bir tren içerisinde bulunan alkol şişesini Belediye Başkanı Haluk Alıcık, alarak çöpe atılmasını istedi. Gıdı Gıdı'nın yeniden çalışır hale gelmesi için Kaymakamlık, Belediye ve Üniversite yönetimi olarak çalışma yapacaklarını ifade eden Kaymakam Okur, bir tarihe şahitlik eden Gıdı Gıdı'ya sahip çıkacaklarını söyledi. Trenin incelenmesinin ardından Atatürk Müzesi gezilerek anı defteri imzalandı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Haluk Alıcık Mehmet Okur Nazilli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
title