Haberler

Atatürk İlköğretim Okulu İçin Önemli Viraj

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülke genelinde yapılan ilk değerlendirmelerde 2011-2012 Öğretim Yılı Eğitimde Kalite Ödülü Yarışması'nda 'Yılın Kaliteli Ekibi' kategorisinde Türkiye'nin en kaliteli 14 okulu...

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülke genelinde yapılan ilk değerlendirmelerde 2011-2012 Öğretim Yılı Eğitimde Kalite Ödülü Yarışması'nda 'Yılın Kaliteli Ekibi' kategorisinde Türkiye'nin en kaliteli 14 okulu arasına girmeyi başaran Ayvalık Atatürk İlköğretim Okulu'nda heyecan çok büyük.

İlk 14 okul arasına girmenin ardından yapılacak ikinci bir değerlendirmede ilk üçe girme konusunda oldukça iddialı olduğu gözlenen okulda önceki gün bakanlık tarafından gönderilen 4 kişilik heyet yapılan çalışmaları yerinde görebilmek amacıyla bir dizi incelemelerde bulundu. Milli Eğitim Bakanlığınca, geliştirilen 'Toplam Kalite Yönetimi' Uygulamaları Ödül Yönetmeliği çerçevesinde kurumsal ve ekip performanslarının ölçümüne ilişkin 'MEB Eğitimde Kalite Ödülü Modeli' kapsamında, modelin kriter ve göstergeleri esas alınarak okul ve kurumlarda, öz değerlendirme, iyileştirme ve geliştirme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Söz konusu çalışmalarda okul ve kurumların gerek iyileştirme, geliştirme ve problem çözme ekipleri; gerekse öz değerlendirme çalışmaların, bakanlıkça geliştirilen kriter ve göstergeler bağlamında değerlendirilmesi nedeniyle yapılan ülke genelindeki MEB'e bağlı ilköğretim okulları arasında yapılan değerlendirmelerde Türkiye'nin en kaliteli ilk 14 okulu arasına girmeyi başaran Ayvalık Atatürk İlköğretim Okulu, bakanlıkça yapılan değerlendirmelerin ikinci etabında yapılan çalışmaların yerinde görülmesi amacıyla önceki gün Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından görevlendirilen 4 kişilik saha ziyaret ekibini ağırladı.

Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Şube Müdürü Orhan Tan öncülüğündeki ekipte;

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Şube Müdürlerinden Sebahattin Aytaş, Bursa Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis Korkmaz ve MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Şube Müdürlerinden Bahattin Özger'in de hazır bulunduğu gözlendi. Önceki gün saat 10.30'da okulda bir dizi incelemelerde bulunmak amacıyla gelen heyet, okulun genel tanıtımının yapıldığı sunumun ardından Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Kemal Girgin öncülüğünde okulun yöneticileri ve başarılı ekibiyle tanıştı.

Tanışmanın ardından okulda yapılan çalışmaları tek tek gezerek, titizlikle inceleyen bakanlık tarafından gönderilen heyet sırasıyla; ekip üyeleri, veli temsilcileri, öğretmenler, çalışanlarla görüşmelerde bulundu.

ENGELLİLERE TEŞEKKÜR

Atatürk İlköğretim Okulu bahçesinde, Ayvalık'a bağlı Küçükköy beldesinin Sarımsaklı mevkiinde bulunan Adil Sosyal Tüm Engelliler Derneği (ASTED) tarafından yapılacak Trafik Eğitim Parkuru hakkında, derneğin görme engelli başkanı Namık Tuncel'den de bilgiler alan heyet üyeleri, engellilerin ilçedeki eğitime vermiş oldukları katkılar nedeniyle duydukları memnuniyeti dile getirirken, ASTED yöneticilerini duyarlılığı nedeniyle kutladıkları gözlendi.

Milli Eğitim Bakanlığının Eğitimde Kalite Ödülü saha ziyaretine kalan 14 okul ve ekibin arasına girmeyi başaran Atatürk İlköğretim Okulu'nun EFQM (Avrupa Kalite Yönetim Vakfı) kalite standardı esas alınarak, Toplam Kalite Yönetimi konusunda Balıkesir İl birincisi ve ardından da Balıkesir'i Türkiye genelinde temsil etme hakkı kazanarak, Türkiye genelinde en kaliteli okul olma başarısını gösteren ilk 14 okulun arasına girmeyi başarmıştı. Milli Eğitim Bakanlığınca 2011-2012 Öğretim Yılında İl birincisi olarak okul ve kurum kategorisinde 60, ekip kategorisinde 67 olmak üzere 127 ödül başvuru raporu MEB Eğitim Kalite Hareketi Yürütme Kurulu üyeleri arasından oluşturulan 'Bakanlık Değerlendirici Ekibi' tarafından değerlendirilmiş ve yapılan değerlendirme sonucunda da okul-kurum ve ekip kategorisinde saha ziyaretine kalan okul ve kurumlara saha ziyaretleri gerçekleştirilmeye başlatılmıştı.

Ayvalık Atatürk İlköğretim Okulu TKY ekibinin ilk etapta Türkiye'deki en kaliteli 14 okulun arasına girmesinin ardından, bakanlık tarafından gönderilen ekibin yapacağı incelemeler sonrasında en kaliteli okul ve ekip olma yarışında Türkiye genelinde ilk üçe girebilmesinin ise sürpriz olmayacağı kaydediliyor. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Balıkesir Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title