Haberler

Atatürk Büyükşehir Meclisi'nde Anıldı

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde grubu bulunan partilerin sözcüleri yaptıkları konuşmalarda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü andı.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde grubu bulunan partilerin sözcüleri yaptıkları konuşmalarda Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü andı.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nin dördüncü toplantısı Meclis Başkan Vekili Murat Cevheribucak'ın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı salonunun girişinde, Atatürk'ün ölüm yıl dönümü nedeniyle meclis üyelerine Ulu Önder'in rozetleri dağıtıldı.

Mecliste grubu bulunan AK Parti, MHP, CHP sözcüleri toplantıda gündem dışı söz alarak, Atatürk'ün anısına konuşmalar yaptı.

CHP Grup Sözcüsü Ulaş Çetinkaya, Atatürk'ün, Türk ulusunun kötü talihini yenmesini sağlayan ve dünya tarihinde benzeri görülmemiş izler bırakan bir lider olduğuna değinerek, "Atatürk'ün aramızdan ayrılışının arkasından tüm dünya liderleri çeşitli açıklamalar yaptı. Bunların ortak noktası onun dünyaya gelmiş çok nadir bir dahi olduğu, büyük devlet adamlığı ve diğer dünya milletlerine örnek olabilecek çalışmalar yaptığıdır. 10 Kasım'lar milletçe yas tuttuğumuz günler olmasına rağmen, Atatürk'ün fikirlerinin daha iyi anlaşıldığı, emanetinin korunduğu ve geliştirildiği günler olmalıdır" diye konuştu.

AK Parti Grup Sözcüsü Ozan Gülaçtı ise Atatürk'ün kurduğu ilkeler doğrultusunda Türkiye'nin birleştirici değerlerini kollayacaklarını ve Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracaklarını söyledi.

MHP Grup Sözcüsü Mehmet Yasa da, Anadolu'nun işgal altındaki zamanları hatırlanıp bugünle kıyaslandığında Atatürk'ün hem komutan hem de insan kişiliğinin kıymetini daha iyi anladıklarını kaydetti. Yasa, "Sene 2016 ve aynı olayların tekrarını yaşamak üzereyiz. Suriye'de, Irak'ta, komşu ülkelerin birçoğunda. Şimdi şunu daha iyi anlıyoruz ki Atatürk ülkemizi kurtarırken kimlerle mücadele etmiş. Bugün birçoğumuzun benim gibi tekrar 'ülkemiz işgale uğrar mı?' diye korkumuz var. Bugün hür bir şekilde yaşıyorsak, kadınlarımızın hakları varsa, ülkemizde yürüyen bir demokrasi varsa bunu Atatürk ve silah arkadaşlarına borçlu olduğumuzu sakın unutmayalım" dedi.

Meclis Başkan Vekili Murat Cevheribucak ise "Atatürkümüzün ilke inkılaplarını cumhuriyetimizle beraber ilelebet, sonsuza kadar yaşatacağız" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından toplantıda 11 gündem maddesi karara bağlandı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Ulaş Çetinkaya AK Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title