Haberler

Atatürk 77. Ölüm Yıl Dönümünde Turhal'da Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk 77. ölüm yıl dönümünde Turhal’da düzenlenen törenlerle anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk 77. ölüm yıl dönümünde Turhal'da düzenlenen törenlerle anıldı.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Kaymakam Bünyamin Yıldız, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Yücel Orhan, Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, Cumhuriyet Başsavcısı Neceattin Öztürk, kurum ve kuruluş müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İlk olarak Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan anma töreni, saatler 09.05'i gösterdiğinde çalan sirenler eşliğinde Türkiye genelinde olduğu gibi Turhal'da da hayat 2 dakikalığına durdu ve protokol ile tüm vatandaşlar Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunması ve ay-yıldızlı bayrağımızın yarıya indirilmesi ile program sona erdi.

Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenin ardından Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve Turhal protokol mensupları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle öğrencilerin katıldığı Atatürk'ü Anma programı saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılması ile devam etti. Program Atatürk'ün hayatının anlatılması, şiirlerin okunması ve öğrencilerin hazırlamış olduğu Atatürk Oratoryosu ile sona erdi. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Alaaddin Yılmaz Bünyamin Yıldız Turhal Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title