Haberler

Asü'de Astronomi Konuşulacak

Aksaray Üniversitesi'nde (ASÜ) açılan Astronomi Eğitimi Bilim Okulu'nda, astronominin temel konularıyla ilgili seminerler, gökyüzü gözlemleri ve atölye çalışmaları yapılıyor.

Aksaray Üniversitesi'nde (ASÜ) açılan Astronomi Eğitimi Bilim Okulu'nda, astronominin temel konularıyla ilgili seminerler, gökyüzü gözlemleri ve atölye çalışmaları yapılıyor.

TÜBİTAK projesi kapsamında düzenlenen Aksaray Astronomi Okulu etkinlikleri ASÜ Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'nda başladı. Programın açılışına ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Yılmaz, İstanbul Kültür Üniversitesi'nden Prof. Dr. Dursun Koçer, Prof. Dr. Zeki Aslan, Prof. Dr. Zeynel Tunca, Prof. Dr. Ethem Derman, Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Yelkenci, Proje Yürütme Kurulu üyeleri ve lisansüstü öğrenciler katıldı. Etkinlikte ilk olarak proje yürütücüsü Doç. Dr. Özgül Keleş, projeye dair bilgiler verdi. Projenin TÜBİTAK'ta kabul sürecinin oldukça çetin geçtiğini belirten Özgül Keleş, projenin hazırlanmasına destek verenlere teşekkür etti. Eğitim Fakültesi'nde 15. proje ile yeni bir etkinlik boyutunun oluşacağını belirten Dekan Prof. Dr. Süleyman Yılmaz ise, astronomi konusunda bilinçlenmek adına bu çalışmanın önemli olduğunu vurguladı. İstanbul Kültür Üniversitesi'nden Prof. Dr. Dursun Koçer de konuşmasında, astronomi eğitiminin okullarda yaygınlaşması gerektiğini belirtti ve bu alanda yapılacak girişimleri desteklediklerinin altını çizdi. ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar ise, ASÜ'nün yapmış olduğu çalışmalarla pek çok ilklere öncülük ettiğini söyledi ve üniversitenin özgürlükleri savunan ve yaşatan bir üniversite olduğunu belirtti.

Aksaray Astronomi Eğitimi Bilim Okulu programı bir hafta sürecek. Aksaray Astronomi Eğitimi Bilim Okulu kuramsal seminer, panel ve planetaryumun ardından Ihlara Vadisi'nde gerçekleşecek halk konferansı ve gökyüzü gözleminden sonra sertifika töreniyle son bulacak. Dört uzman personel ve 23 eğitmen bir hafta sürecek programda gökyüzü, gökyüzünde görünen olaylar, yıldızlar, Türkiye'de astronomi, teleskoplar gibi önemli konularda bilgiler verecek. - AKSARAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aksaray Üniversitesi Mustafa Acar Tunca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title