Haberler

Aşkale'de Kütüphaneler Haftası Kutlaması

Kütüphaneler Haftası Vesilesiyle Aşkale İlçe Halk Kütüphanesi'nde Bir Tören Düzenlendi.

Kütüphaneler Haftası vesilesiyle Aşkale İlçe Halk Kütüphanesi'nde bir tören düzenlendi.

Törene İlçe Kaymakamı Zeyit Şener, İlçe Belediye Başkanı Dr. Ahmet Yaptırmış, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Yaman, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Köse, İlçe Halk Eğitim Müdürü Osman Saka , daire amirleri siyasi partilerin ilçe temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Kütüphane Müdürü Toygar, törende yaptığı konuşmada "Bizim Kütüphanemiz çoğu ilçe ile kıyaslandığında büyük ve zengin bir kütüphanedir.Yalnız çocuklarımızın ve halkımızın kütüphanelerimize yeteri kadar ilgisi bulunmamaktadır.İşte düzenlediğimiz , ilerde de düzenleyecek olduğumuz bu tip sergiler , satranç turnuvaları , dama turnuvaları ve etkinliklerle halkımızın ilgisini kütüphanemize çekerek , şuanda közlenmiş durumda bulunan kütüphanemizi tekrar alevlendirmek öncelikli amacımızdır."dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Yaman da , konuşmasında, Aşkale Okuyor Kampanyası hakkında bilgiler aktardı. Yaman şunları söyledi: "Yapılan araştırmada ülkemizde kitap okuma oranı gelişmiş bir çok ülkelere göre bir hayli düşük olduğu tespit edilmiştir. Bir Japon yılda 25 kitap, bir İsveçli yılda 18 kitap, bir Fransız yılda 17 kitap okuduğu halde Türkiye'de 6 Türk yılda bir kitap okuyor. Japonya'da tek bir gazete 15 milyon tiraja sahipken ülkemizde tüm gazetelerin toplam tirajı 5 milyon civarındadır. Bir yılda; Rusya'da 80 bin, Amerika'da 72 bin, Japonya'da 42 bin, Fransa'da 27 bin kitap basılırken, ülkemizde yılda sadece 7 bin kitap basılmaktadır. Norveç'te kişi başına düşen yıllık kitap harcaması 137 dolar iken Türkiye'de maalesef 0.5 dolardır. Ve Norveçli bizden 300 kat daha fazla kitap okumaya zaman ayırıyor. Ülkemizde kahvehanelerin sayısı, kütüphanelerin sayısının 300 katından fazladır. Buna rağmen kahvehaneler dolu, kütüphaneler boş durumdadır. Yukarıda verilen örnekler Türk insanında okuma alışkanlığının çok düşük olduğu gerçeğini ortaya koymaktadır. Oysa başarı için stratejiler geliştirirken en çok ihtiyacımız olan şey okumak ve öğrenmektir.Eğer günde sadece 15 dakika kitap okursak, her ay bir, yılda 12 kitap okumuş oluruz. İlimizde kitap okuma alışkanlığı ile ilgili ciddi bir araştırma yapılmamıştır. Ancak, öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlıklarının çok az olduğu, sınavlardaki sözel alandaki başarı durumundan açıkça anlaşılmaktadır." Daha sonra İlçe Kaymakamı Zeyit Şener , günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından , kütüphane düzenlemesi ve temizliğinden dolayı Toygar İşler'e teşekkür ederek," Kütüphane için yapabileceğiniz en güzel çalışmaları yapacağınızdan şüphem yoktur, bizde Kaymakamlık olarak bu çalışmalara en iyi şekilde destek vereceğimizden şüpheniz olmasın" dedi.

Program sonunda yeni ve eski kitaplardan oluşan bölümün açılışı yapıldı.

(SA-İRT-Y) 24.03.2008 13:40 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title