Haberler

Asırlık lezzet Zaza böreği bayram sofralarını süslemeye hazır

Güncelleme:

Muş'ta yaşayan Zazalar, vazgeçemedikleri yöresel lezzetlerinden Zaza böreği (heş) bu bayramda da sofralarda ki yerini almak için bir gün önceden hazırlandı.

Muş'ta yaşayan Zazalar, vazgeçemedikleri yöresel lezzetlerinden Zaza böreği (heş) bu bayramda da sofralarda ki yerini almak için bir gün önceden hazırlandı.

Muş merkeze bağlı hürriyet Mahallesi'nde yaşayan Zazalar, asırlık geleneklerini devam ettiriyor. Her bayram kadınlar tarafından özenle hazırlanan ve Zaza böreği adı verilen yöresel yemek bu yılda sofralarda ki yerini kaptırmadı. Bayram sabahlarında yapılan toplu kahvaltıların vazgeçilmezi olan asırlık börek kendine has tarifi ile oldukça beğeniliyor. Soğuk kavurma, ceviz içi, çökelek ve soğan malzemeleri ile yapılan börek bayram sabahı baklavanın yerine tüketiliyor. Kadınlar tarafında evlerde yapılan Zaza böreği, tepsi içerisine açılan hamurun üzerine sırası ile çökelek, soğan, kavurma ve ceviz içi konulduktan sonra üzerine bir kat daha hamur geçirilip fırına verilerek pişirilmeye bırakılıyor.

Ortalama 25 dakika da pişen Zaza böreği isteğe bağlı pişirildiği tepsi ile birlikte ya da servis tabaklarına üçer dilim dizilerek servis ediliyor. Bayram için evlerinde Zaza böreği yapan Hurmiye Yüce, baklava yerine kendi yöresel lezzetlerinden olan böreği bayram sabahında evlerine gelen misafirlere ikram ettiklerini ifade ederek, " bayram öncesi bu gün yöresel böreğimiz olan Zaza böreğini (heş) yaptık. Bizim yöresel yemeğimizdir her bayram yaparız. Bayramdan bir gün önce arife günü hazırlığımızı yaparız. Bayramlaşma için gelen misafirlerimize kahvaltıda ikram ediyoruz. Geçmiş yıllarda camiye gelen misafirlerimize ikram ediyorduk ancak artık camiye götürmüyoruz evlerimize gelen misafirlere ikram ediyoruz. Malzeme olarak sonbahardan hazırladığımız kavurma, ceviz içi ve çökeleği kullanıyoruz. Biz bayramlarda baklava yerine Zaza böreği yapıyoruz. Genellikle çok seviliyor. Özelikle yabancı misafirlerimiz çok beğeniyor" dedi. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zaza Muş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Nihal Candan tekrar cezaevine girecek mi? Nihal Candan yeniden içeri mi giriyor? Sedef Şahin kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sedef Şahin kaç yaşında, nereli? Sedef Şahin biyografisi! 1 Mayıs'ta borsalar kapalı mı? #128176 1 Mayıs'ta borsada işlem yapılıyor mu? 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: İşçi ve Emekçiler Bayramı anlamlı, uzun-kısa mesajlar! 1 Mayıs'ta EGO ücretsiz mi, otobüsler bedava mı? Ankara'da 1 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title