Haberler

Aselsan Tanıtımı ve Üniversite Sanayi İşbirliği Konferansı Düzenlendi

Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü.)'nde "ASELSAN Tanıtımı ve Üniversite Sanayi İşbirliği Konferansı" düzenlendi.

Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü.)'nde "ASELSAN Tanıtımı ve Üniversite Sanayi İşbirliği Konferansı" düzenlendi.

Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Üniversite-Şehir ve Sanayi İşbirliği ile ilgili Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ertan Buyruk, ASELSAN Anonim Şirketi Genel Müdürü Yardımcısı Ergun Bora, ASELSAN Rehis Grubu Tasarım Teknolojileri Koordinatörü Oğuz Şener, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Sarı, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Demirci, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Törende konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, "Üniversitemiz ve ASELSAN arasında sıcak ilişkiler başlamış durumda. Bu sıcak ilişkilerin enerjiye dönüşmesini arzu ediyorum. Başta şehrimiz, üniversitemiz ve bölgemiz için olumlu projelerin ortaya çıkmasını ümit ediyorum. Misafirlerimizi, üniversitemizde ağırlamaktan onur duyuyoruz. İlgi gösterdiğiniz için teşekkür ediyorum" dedi.

Konferans'ta konuşmacı olan ASELSAN A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Bora, ASELSAN hakkında bilgi verdi. Bora, üniversitelerle işbirliği içerisinde geliştirilen az sayıda üretilen radar ve elektronik harp sistemleri, elektronik destek istihbarat taarruz sistemleri, elektronik kendini koruma sistemleri, radar sistemleri ve görünmezlik teknolojileri sistemleri gibi birçok teknolojik faaliyet ve çalışmalarının önemine değindi.

ASELSAN Rehis Grubu Tasarım Teknolojileri Koordinatörü Şener ise konuşmasında, "Herkes dünyanın her yerindeki bilgiye erişiyor. Bunun farkında olmamız lazım. Amerika'da olmanız çok bir şey etkilemiyor. Afrika'dan biri çıkıp çok güzel bir şey sunabiliyor. Bu ne demek? Dünyanın her yerinde, Türkiye'nin de her yerinde, herkes bu alanda katkı sağlayabilir. Bizim başka bir problemimiz de bir şey yapıyoruz ama bunu biri yapmıştır herhalde diyoruz. Ama öyle değil, bir araya gelindiğinde siz de görüyorsunuz. Bu kadar çok alçak gönüllü olmaya gerek yok. Türkiye'de de insanlar bir şey üretebiliyor ve dünya ile başa baş olabiliyor. Girişimci değiliz. Bazı yarışmalara katılıyorum, çok garip gibi görünen yerlerden çok güzel fikirler çıkabiliyor" şeklinde konuştu. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title