Haberler

Artvin Kalesi'ne Törenle Bayrak Çekildi

Artvin Valisi Kemal Cirit’in girişimleriyle yaklaşık 8 yıldır bayrağı bulunmayan tarihi Artvin Kalesi'ne törenle bayrak çekildi.

Artvin Valisi Kemal Cirit'in girişimleriyle yaklaşık 8 yıldır bayrağı bulunmayan tarihi Artvin Kalesi'ne törenle bayrak çekildi.

Kale önünde düzenlenen törene, Vali Cirit, İl Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Çelik, Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner, Askerlik Şubesi Başkanı Yarbay Vural Eryıldırım, 6'ıncı Hudut Tabur Komutanı Piyade Yarbay Hamit Arslanoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Yazıcı, Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Salih Avcı ile siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve askerler katıldı.

Törende, Anıtkabir'den getirilen 120x180 santimetre ebadındaki Türk bayrağı, İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekildi.

Vali Cirit, yaptığı konuşmada, kalede bayrağın göndere çekilmesi konusunda Artvin halkından yoğun talep aldıklarını belirterek, "Sadece bayrak çekmekle kalmayacağız. Kalenin turizme kazandırılması için bazı çalışmalarımız var. Kaleye kayaların üzerinden yürüyüş yolu yaparak ziyarete açmak istiyoruz. Aynı zamanda coğrafi zorluğu nedeniyle kaleyi ziyaret edenlere adrenalin yaşatalım istiyoruz" dedi.

Önümüzdeki günlerde kale için proje çalışmalarına başlanacağını ve bu projenin aynı zamanda Artvin'in prestij projesi olacağını ümit ettiğini dile getiren Vali Cirit, "Kalenin içerisinde camdan bir seyir yeri yapılacak. Buradan Çoruh Vadisi'ne bakmak adeta bir cesaret göstergesi olacak. Ülkemizde böyle bir seyir yeri var. İnşallah bu projeyi hayata geçireceğiz. Hayallerimiz büyük. Bunu da Artvin halkıyla birlikte başaracağız" diye konuştu.

Kültür ve Turizm Müdürü Ateş ise Çoruh Nehri'nin tabanından 70 metre yükselen ana kaya üzerinde kurulan ve kitabesi bulunmayan Artvin Kalesi'nde, 2005 yılından bu yana bayrak bulunmadığını ifade ederek, yaklaşık üç ay önce göreve başlayan Vali Ciri"in kaleyi ziyaret ettiğini ve en kısa sürede kalede bayrağın göndere çekilmesi için gerekli hazırlıkların yapılması talimatını verdiğini söyledi. - Artvin

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Çelik Kemal Cirit Artvin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title